zondag 6 december 2015

Potetos 3 - TKB 17: 6-4

Waarde Poteti,

Aan ondergetekende de eer om het verslag van deze wedstrijd voor mijn rekening te nemen voor rekening en met name risico van Aafko. Mocht iemand zich onheus bejegend voelen dan kan je je bij Aafko melden. Er zal genuanceerd en weloverwogen worden gereageerd op uw klacht. 

Want zoals algemeen bekend is spreekt Aafko beter dan dat hij schrijft. Bij mij precies hettegenovergestelde van toepassing, vandaar dat ik de honneurs voor Aafko waarneem.

Op de site is reeds een voorzet gegeven voor het verslag: een slecht duel op een slecht veld. Helemaal eens als we het moeten afmeten aan de technische kwaliteit van ons vertoonde spel. Veel persoonlijke technische fouten, belachelijk veel balverlies, veel foute passes en een veel te lang veld waardoor we ons helemaal kapot liepen. 

Maar als we het moeten afmeten aan veerkracht tonen, willen knokken voor elkaar, de individuele klasse van Aafko, Gabor, Ray en Martin, positief zijn als er fouten gemaakt worden, elkaar coachen, de beuk erin gooien en lekker keihard schaven dan vond ik het een heerlijk duel.

Met man van de wedstrijd Gary die voorop ging in de strijd en die boven zichzelf uitsteeg met een prachtige voorzet en die zijn tegenstander geen cm gaf.

Van Mike, met een aantal prachtige reddingen en die zich afvroeg of Sinterklaas dit jaar een groter broekje voor Gabor in zijn schoen zou achterlaten.

Van Wim, die maar één stand kent en dat is recht vooruit en die alles meeneemt wat hij tegenkomt ongeacht het nu de tegenstander is of niet.

Van Marnix, die de tweede helft echt de brommer aan had en maar bleef gaan. In het hockey zouden we zeggen dat hij de tackle back perfect heeft uitgevoerd. 

Van Ericje, die maar alles bleef opeisen ondanks dat hij zijn dag niet echt had. Dat getuigt pas van een echte Ajax-mentaliteit. Gewoon stoïcijns volhouden dat alles wat je doet absolute topklasse is.

Van Titus die na al die jaren nog steeds ongelofelijk kan balen van een blunder.

Van Ferdy die werkelijk overal te vinden was op het veld en een aantal prachtige rushes had.

Van Roelof die het presteert om met links de bal ver links over de zijlijn te krijgen vanaf de zijlijn. Moet je toch eens uitleggen trainert.

Van Chris, gewoon omdat ie Chris is. Vond zichzelf een 6 min. Heb inmiddels wel geleerd om geen discussie aan te gaan met Chris. Kost weer klauwen vol met geld in behandelkosten. 

Van Martin, de enige topper van onze Lycurgus sectie, die gewoon weer twee keer scoort en in een heftige strijd met Ray verwikkeld is om topscorer te worden. 

Van Ray, die weer een fenomenale goal scoort en ons weer in het zadel hielp.

Van Onno, die alles perfect overziet vanuit de middencirkel en de wedstrijd uitstekend heeft gefloten. 

Van Jack en Dario omdat ze toch gewoon weer stonden. Je zal het maar twee keer drie kwartier in dat hondenweer moeten aanzien. 

Van Hendrik, Gerard, Michel en Arjan. Want als je er nooit bent dan hoef je je er ook niet aan te ergeren. 

En tot slot van Aafko. Die ondanks zijn gezondheidsperikelen er gewoon stond en even zijn klasse weer verraadde bij zijn doelpunt. Twee keer de welbekende lichaamsschijnbeweging. Ijskoud gewoon weer ijzig kalm scoren. 

Oh ja, terecht 6 - 4 gewonnen. Lekker.

Eltjo

P.S. Het leek bij begin van de tweede helft even of we in een rugby-wedstrijd beland waren toen ik drie buffels op het veld zag warm sjokken. Dat bleken onze wisselspelers te zijn. Zag er indrukwekkend uit. De volgende keer verwacht ik een haka boyz! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten