zondag 15 november 2015

Potetos 3 - Mamio 4: 4-4


Een uitermate vermakelijke wedstrijd op sportpark het Noorden deze zaterdag 14 november 2015. Dat kunnen we toch wel zonder enige aarzeling stellen. Het reserve-vlaggeschip van Potetos mocht klokslag half drie aantreden tegen de plaatselijke wapenbroeders van Mamio 4, een voornamelijk allochtoon, gemeleerd gezelschap, die individueel allemaal best een aardig balletje kunnen trappen. Helaas, en dat geldt toch meestal voor Mamio-elftallen, komt er in teamverband meestal minder uit dan je op grond van de som der delen zou mogen verwachten. Gelukkig voor ons deze middag.

Het veld, voor de verandering weer eens echt gras, was na de overvloedige regenval zwaar en moeilijk bespeelbaar. We begonnen weer eens met (te) weinig spelers aan de wedstrijd, op ons niveau heb je zeker 14 fitte mensen nodig, maar gelukkig waren Wouter, Herre en een voor mij onbekende soldaat van het 4e of 5e zo bereidwillig om bij ons aan te schuiven. Tegenstander Mamio had juist een ander probleem: door een overdaad aan spelers werd er om de haverklap gewisseld. Scheidsrechter van dienst deze middag was ondergetekende omdat gepensioneerd topreferee Marinus Middel zich op het laatste moment ziek had afgemeld en onze eigen topscheids Onno deze middag verhinderd was.

Potetos begon voortvarend aan de wedstrijd en maakte, ondanks het optisch overwicht van het balvaardige Mamio, al snel de 1-0: uitstekende combinatie afgerond door "Bomber" Martin. Mamio liet het hier niet bij zitten en ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Al snel was daarvoor de gelegenheid middels een strafschop gegeven wegens hands van Arjen, maar penaltyspecialist Michael ranselde vakkundig de toch strak ingeschoten penalty uit het doel. Toch kwam Mamio vrij vlot daarna op de verdiende 1-1. Een kwartier voor rust werd het 2-1 door wederom een doelpunt van Martin, die met behulp van de zeer weifelend optredende Mamiokeeper gemakkelijk kon scoren. Wel werd het voor de rust nog 2-2.

In de rust moest helaas Titus het veld verlaten vanwege verplichtingen elders, en mocht Chris het als Ausputzer proberen. Helaas voor ons kwam Mamio op 2-3 toen Chris in een uiterste krachtsinspanning een vijandig schot net zodanig van richting veranderde dat de verder ongenaakbare Michael er ook niet meer bij kon. Toch kwam een deze middag zeer veerkrachtig Potetos terug tot 3-3 via wederom Martin na een vlijmscherpe counter.

De op zich rustige wedstrijd leek toen kalmpjes af te kabbelen op een gelijkspel, maar vlak voor tijd vloog toch enigszins de vlam in de pan. Eerst kwam Mamio zo'n 10 minuten voor het geplande eindsignaal op 3-4 door een enorme streep van de Mamiospits: het net leek hierbij zelfs te scheuren. Op dat moment dacht hoogvlieger Mamio (tot gisteren stonden ze 2e achter koploper Geo) de 3 punten, ondanks alle weerstand van middenmoter Potetos, al in de tas te hebben. Dat bleek echter een gigantische misrekening, want vlak voor tijd maakte de rechtsback van Mamio op de doellijn staand ongelukkig hands en kon de scheidsrechter niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Toen waren letterlijk de rapen gaar en waren van Mamiozijde de verwensingen aan het adres van de leidsman niet van de lucht, waarbij deze ineens vooral beticht werd van thuisfluitpraktijken. Deze nam dat echter voor kennisgeving aan, liet zich niet meer van de wijs brengen en de omstreden strafschop werd vervolgens vakkundig door Raymond tot de gelijkmaker gepromoveerd: 4-4.

Het bleef daarna nog enige tijd onrustig op sportpark het Noorden....., en het bier smaakte zoals altijd na afloop weer bijzonder goed!

Tenslotte nog even de fijne constatering dat Sinterklaas, nadat hij de in laatste wedstrijden tegen TKB en GEO nadrukkelijk aanwezig was geweest, vanmiddag niet zijn opwachting maakte in de Potetos-3-gelederen. Er werd niets weggegeven en geknokt voor elke bal. Natuurlijk ook logisch vanwege zijn verplichtingen in Meppel.Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten