zondag 18 oktober 2015

GEO 2 – Potetos 3: 6-1


Mooi op tijd vertrokken wij naar Garmerwolde en zijn omstreken. Die omstreken bleken vooral de stad Groningen te betreffen, want menig speler van de dorpelingen bleek na een opvoeding in gemeente Ten Boer een kamer in de stad te huren. Tussen de 17 en 24 jaren jong waren onze tegenstanders, dus mogelijk een probleem om het op snelheid te winnen vandaag. De volgende opstelling:
Doel: Richard of Bart
Verdediging: Aafko, Dario, Hendrik, Frank
Middenveld: Gabor, Raymond, Michel, Jack
Aanval: Onno, Martin
… was best aardig geweest. Ware het niet dat deze matadoren om verschillende redenen niet aanwezig waren. Laten we het daar maar bij houden. Overigens wel een eervolle vermelding voor trouwe supporter Jack, die zelfs in Garmerwolde acte de presence gaf buiten het veld. In mijn vak zou dit een vermoeden op masochisme betekenen. De wedstrijd werd begonnen met de overige selectiespelers Michael, Roelof, Eltjo, Titus, Arjan, Marnix, Eric, Chris, Gerard, Ferdi, Tjeerd en wissel Wim.
De wedstrijd begon voor Potetos best aardig. Er werd redelijk gevoetbald en met een beetje geluk door een slippertje van een verdediger kon Ferdi alleen op de keeper af. Hij verschalkte deze beheerst met een mooie lob. Al snel daarna verloor Potetos de grip op het spel door een gebrek aan concentratie en genoten de Garmerwoldenaren van een vroege intocht:
“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje” Drie cadeautjes had de goedheiligman de eerste helft in petto voor de jonge GEO-mannetjes, die ze dankbaar in ontvangst namen. Nog een tegendoelpunt door slecht verdedigen op het middenveld betekende een 4-1 ruststand. In de tweede helft Eric eruit en Wim erin. Snel Eric er weer in en Tjeerd eruit. Het lijkt zakdoekje leggen, maar helaas raakte Tjeerd geblesseerd aan zijn knie. Hopelijk valt het mee. Helaas geen extra wissels (!), waardoor geen vers bloed. Niets ten nadele overigens van Eric, die zijn voetbalkwaliteiten dit jaar nog niet beloond gezien heeft met punten. Zal pech zijn, hoewel er deze week in voetballand wel stemmen zijn opgegaan dat je geluk ook kunt afdwingen… In de tweede helft een Potetos met de mentaliteit en inzet om er toch nog wat van te maken. Sommigen (zoals o.g.) deden dat misschien ietwat geagiteerd, maar er was wel weer sprake van een wedstrijd. De scheidsrechter kan niet ongenoemd blijven. Bij gebrek aan het gele karton in de borstzak stak hij 2 keer 10 vingers de lucht in, waarvan een keer voor Eltjo, die een zeer zware tackle van achteren plaatste op een van de tegenstanders. Deze jongeman mocht blij zijn dat hij die avond niet een nachtje een kamer in het UMCG kon bewonen.
 Op zich vriendelijk van de man in het zwart om te denken aan het rondje bier dat nu kon worden uitgedeeld, maar slecht geïnformeerd, want door de geboorte van zijn zoon zou Eltjo toch al voor een meter gerstenat zorgen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met nog 2 doelpunten van GEO. Een penalty na een ongelukkige handsbal van Marnix, die misschien had gerekend op iets kordater wegkoppen door een van zijn medespelers. En tot slot een prachtige stift van een van de aanvallers van GEO.
Kortom, voetballend soms aardig, maar naar mijn bescheiden mening te ongeconcentreerd in de eerste helft, waardoor vanmiddag heel modern 11 witte en 1 blauwe piet met 0 punten huiswaarts keerden.
Ik beloof tenslotte plechtig mij voor de wedstrijd niet meer met de opstelling te bemoeien (behalve als ik het niet kan laten…)

Chris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten