donderdag 10 september 2015

Verslag GRC Groningen 3 - Potetos 3

Tja,

Daar stonden de matadoren van het derde weer. Het tweede elftal van Potetos in de rangorde maar desondanks het derde qua naam. Aardig weer, zonnetje aan de hemel en een paar dreigende wolken.  Zelfs het publiek was in aardige getale op komen dagen waarbij opviel dat er zelfs mooi vrouwvolk langs de lijn stond. Hoewel langs de lijn? Geen idee welke lijnen we binnen moesten blijven want we speelden op een soort verkapt American Football veld.  Anyway succes verzekerd voor deze wedstrijd althans zo leek het tijdens de voorbeschouwing. De terugkeer van Dario in het derde na een jaar jeugdige onbezonnenheid en tevens zagen we de (r)entree van Michael die eindelijk zijn belofte als keeper in ons elftal in lijkt te gaan lossen. Dit ondanks last minute pogingen van Fred om hem aan het eerste toe te voegen. Ik heb gehoord dat Mike er 10 jaar over heeft gedaan om toegelaten te worden in ons team.

Last but not least ondergetekende die fit leek te gaan beginnen aan het seizoen.  Twee trainingen in de benen na 8 weken rust, twee overwinningen tijdens de partij en een reputatie van onoverwinnelijkheid hoog te houden. Ik had dan ook slechts twee doelstellingen, eigenlijk drie, en dat waren maximaal 1 helft ballen, niet verliezen en heel blijven. Tot minuut veertig liep alles op schema. Een aardig ballend Potetos 3, optisch beter, veldoverwicht, fysiek iets minder dan GRC maar wat wil je als je gemiddeld 10 jaar ouder bent, en meerdere forse kansen. En ja daarbij hoorde ook de terugkeer van het Dario’tje. Tevens kunnen we introduceren het Gabortje geloof ik althans als het missen van 100% kansen leidt tot dergelijke koosnaampjes.  En toen was er Tjeerd. Met afstand de meest begaafde speler momenteel in het derde. Trainingsbeest. Mr cool. Ijskonijn. Lekker pingelen in de 16 kom maar op dacht ie. Maar zelfs de talentlozen van GRC wisten dit af te straffen. 1-0 achter vlak voor rust.

Nou weg doelstelling want ik was overtuigd gewisseld te worden in verloren positie. Twee doelstellingen in de tas….maar toch stil de kleedkamer in hopend op vrijwilligers die graag op de wissel wilden. Ik mocht blijven staan hopend op een remonte de tweede helft eigenlijk tegen beter weten in. Het niveau daalde, niet alleen dat van het derde maar met name mijn eigen. De pijp was op de benen zuur maar toch nog licht overtuigd niet te hoeven verliezen. Helaas zat het er niet in. Geroutineerd werden we weggecounterd nadat Gabor een kansje op 2-1 miste. Weg het gevoel van onoverwinnelijkheid en last but not least een kwartier doorgelopen met een pijnlijke poot die me een doktersbezoek en 10 dagen antibiotica hebben opgeleverd.  Desondanks veel blije gezichten na de wedstrijd. Want het verlies van Eric (4-0) voelt als winst voor de anderen. Tja. Bescheidenheid is mijn deel vanaf nu. Gewoon meer mee in de stroom. Onderdeel zijn van het gepeupel en de grauwe middelmaat. Nul doelstellingen gerealiseerd…..

Nou die verliespot hebben we gehad. Nu alle gezichten de juiste kant op en gaan voor een plek hoog in de linkerrij.

Ericje (ongeslagen tot 5 september 2015).

PS bij het doen van de was werd door Rianne een boxershort maat XXL gevonden. Die zal wel van Gabor zijn zei ze……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten