maandag 28 september 2015

Potetos 3 - Velocitas 1897 2

Onder het mom 'Wat in het vat zit verzuurt niet' bij deze het verslag van de wedstrijd van twee week geleden.

Na de zeperd van de week ervoor was iedereen vast besloten om vandaag de drie punten in eigen huis te houden en dit resultaat moest behaald worden met een tweetal nieuwe gezichten: Frank Beens was opgetrommeld om de troepen 'eenmalig' te versterken en Raymond stond te trappelen om zijn debuut te maken in het derde. Met een selectie van maar liefst 14 man kon er weinig meer mis gaan en toen er ook nog bekend werd dat er op gras gevoetbald zou worden, ontstond er een enthousiasme dat vooral in de F-jes herkenbaar is.

De wedstrijd ging van start zoals het past bij jeugdig enthousiasme: rommelig, onzorgvuldig en te gehaast. Gelukkig moest ook Velocitas nog wat wennen en de wedstrijd ging daarom in de openingsfase gelijk op. Na een kwartier spelen werd de eerste kans van Potetos gecreëerd: Martin werd goed weggestuurd en één-op-één met de keeper werd deze kans gelijk verzilverd. Slechts 5 minuten later kreeg de spits een buitenkansje om zijn tweede van de middag te maken, op weg naar het doel werd hij echter onderuitgehaald en kon de goed fluitende scheidsrechter niet anders dan naar de stip wijzen. In het kader van jeugdig enthousiasme besloot Martin zelf achter de bal te gaan staan. Dit bleek een onhandige keuze, want een eeuwen oude regel trad in werking: 'Neem geen penalty, wanneer je zelf gevloerd bent.' De bal vloog voorlangs en de uitgelezen kans op een dubbele voorsprong was verkeken.

Potetos leek even van slag maar pakte met redelijk voetbal al snel weer het initiatief. Uit een van de kansen die dit opleverde maakte Gabor de dikverdiende 2-0. Zo'n 10 minuten voor rust besloot Frank zijn optreden te bekronen met een doelpunt. Hij sneed vanaf de achterlijn het strafschopgebied binnen en haalde verwoestend uit in het dak van het doel. Lekkere goal: 3-0. Vlak voor rust pikte ook Dario zijn goaltje mee. Uit een rebound van de lat kon hij de bal simpel binnen tikken, waardoor we met een 4-0 tussenstand de thee op konden zoeken.

Na de rust zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Potetos hoefde niet en Velocitas kon niet. Toch viel er voor de neutrale toeschouwer genoeg te beleven. Er werd nog vier keer gescoord, eerlijk verdeeld over beide teams. De goal van Onno was een passend antwoord op een leuke aanval, waarbij Marnix een grote rol speelde. Goed doorgebroken op rechts gaf hij een strakke voorzet op maat welke kon worden binnengetikt bij de eerste paal door Onno. Uit het boekje zeg maar. De andere goal kwam op naam van Tjeerd, die hiermee ook in de boeken komt.

Al met al een vermakelijke wedstrijd met acht doelpunten en Potetos als terechte winnaar.

Martin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten