dinsdag 26 mei 2015

Potetos 3 - Velocitas 1897 2 23 mei 2015

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen zo bleek. De wedstrijd tegen Appingedam wordt definitief niet meer gespeeld. Na doordeweeks een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen een terechte kampioen, Bedum 7, moesten we nu strijden tegen Velocitas om de 7e plek te behouden. Vanaf deze plek namens Potetos 3 gefeliciteerd Bedum 7!

De laatste tijd hadden de leiders steeds problemen om een volledige selectie  op de been te krijgen. Vandaag totaal 15 man dus dat gaf vertrouwen. Tevens werd door Wim het leiderschap overgedragen aan oudgedienden Chris, Harry en Onno. Hij moest zelf de fluit ter hand nemen en Wouter was er simpelweg niet. En dan nog te weten dat Ericje had aangekondigd wedstrijdfit te zijn kon de wedstrijd eigenlijk schriftelijk afgedaan worden want de punten zouden gegarandeerd op Sportpark Het Noorden blijven!

Na een goed begin toch een scherpe aanval van Velocitas die Bart dwong tot een uitstekende redding. Eén probleem. Hij stond niet in de 16. Dit betekende geel en 10 minuten aan de kant. Eltjo pakte gelijk de keepershandschoenen op, echter de vrije trap werd er netjes in het hoekje ingeschoten. Eltjo heeft in deze 10 minuten bewezen echt van alle markten thuis te zijn. Even twijfelde het leidend trio wie in te brengen. Toch maar weer Bart op de goal.

Potetos bleef best aardig voetballen wat resulteerde in de terechte gelijkmaker door Aafko. Knap van er ingeramd! De altijd eerlijke Aafko gaf aan dat het absoluut geen hands was(zn neus groeide niet). Of het vervolgens eerst 1-2 of 2-1 werd is mij ontschoten wel dat Martin er wederom een Penalty inschoot. Deze overigens onterecht gegeven. Volgens de altijd eerlijke Aafko was het geen hands. Bij rust in ieder geval 2-3 achter.

Even werd er aan gedacht om grootbek Ericje te wisselen, echter om positionele redenen werd anders besloten. Hendrikje gaf aan dat ook deze matige tegenstander te goed was en gaf de voorkeur aan nog een helft vlaggen. Uiteraard dank daarvoor.

De tweede helft was wat rommeliger maar door een goede teamgeest werd er toch alles aangedaan om deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Martin had het wederom op zijn heupen en schoot (kopte)nog twee keer knap raak. Eindstand daarom ook 4-3 en terecht gewonnen. Tot man van de wedstrijd werd unaniem Martin gekozen. Scheidsrechter bedankt en Chris heeft bewezen toch nog wat van de echte leiders te kunnen leren. Altijd pen en papier bij je kerel!

Vanaf deze plek wil ik de leiders(Wim en Wouter) bedanken voor een toch lastig seizoen. Door allerlei omstandigheden toch elke keer weer puzzelen om genoeg spelers te hebben. Komend weekend nog even een gezellige afsluiting op de boot. 20 juni nog een lagere elftal toernooi en daarna hopelijk iedereen weer fris en fruitig aanwezig volgend seizoen. Bedankt!

Onno.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten