maandag 6 april 2015

Potetos 3 - Godlinze 2 1-2

"Verslag komt van Wim". Mededeling op onze site en daar moet je dan wat mee. Maar wat? Ook al is het 2e Paasdag, wil je dolgraag naar de Ikea....en bovenal was het zo'n verschrikkelijk slechte wedstrijd dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om er uberhaupt iets over te schrijven. Je wilt eigenlijk het liefst zo snel mogelijk vergeten. Echter buiten hangen onze dit keer mooie oranje shirts, samen met witte broeken en groene sokken al rustgevend in het zonnetje aan de droogmolen en realiseer ik me dat de verslagplicht toch roept op straffe van 2 meter bier. Het leven gaat gewoon door....

Op deze  paaszaterdag 4 april 2015 stond voor ons thuis de altijd lastige wedstrijd tegen de reserves van Godlinze op het programma. Uit was het voor ons nog iets lastiger geweest. In een wedstrijd waarin nagenoeg alles mis ging wat mis kon gaan, slecht veld, slecht voetbal, slecht weer en onvermijdelijk slechte gereforef (dubbele wet van Murphy) trokken we ergens in oktober, november vorig jaar daar met 1-2 aan het kortste eind. Op onze site is het verslag van deze deplorabele match vast nog wel ergens te vinden.

Maar goed, vanmiddag moest het dan gebeuren. Time to revanche. Wij als erkend middenmoter, 5 gewonnen, 4 gelijk en 5 verloren, zouden de  laagstaande Bruno Santaneroboys wel eens even een voetballesje leren. Na de glorieuze overwinning tegen runner-up Oranje Nassau, thuis 2 weken geleden, en de 0-0 vorige week uit tegen Viboa, moest dat op papier geen probleem zijn en was het vertrouwen groot. We hadden vanmiddag de volgende gladiatoren tot onze beschikking om dit varkentje even te wassen: Bart, Roelof, Arjen, Eltjo, Gerard, Michel, Aafko, Chris, Wouter, Marnix, Ferdi, Eric, Tjeerd en halffitte Jack. Andere coryfee├źn waren om uiteenlopende redenen afwezig. Scheidsrechter Kooy uit Alkmaar floot deze middag zoals altijd onberispelijk.

Al vanaf het begin leek het wel een onverklaarbare deja-vu van de uitwedstrijd: hotseknots- oftewel boerenkoolvoetbal, waarbij het vaak zeer aan de ogen deed. Veel combinaties stierven in schoonheid en het lukte vaak niet dezelfde kleur aan te spelen (of kwam dat omdat wij vanmiddag in oranje speelden omdat Godlinze ook in het groen speelt?). Hoe is dat nou mogelijk? Was het spel al niet hartverwarmend, ook langs de kant was het ijskoud door de gure noordenwind; het beloofde aprilzonnetje had er vanmiddag helemaal geen zin meer in en verklaarde zich daarmee solidair met het bedroevende niveau van deze wedstrijd.

Toch bleef het heel lang 0-0 en alles wees er op dat het voor de 2e keer achter elkaar, dat zou echt een unicum in de Potetos 3 geschiedenis zijn geweest, op een brilstand zou uitdraaien. Zo'n kwartier voor tijd gebeurde het echter toch, de in de 2e helft ingevallen Tjeerd scoorde fraai uit een lepe pass van de eveneens net ingevallen en halffitte Jack: 1-0. Dan zou je zeggen, we doen niet meer moeilijk vanmiddag, slot op de deur en we zorgen dat de 3 punten lekker in de tas blijven. Dat gebeurde echter niet. Net na de wissel van Ferdi-op de brommer, die er helaas uit moest vanwege een lege tank (nachtdienst?), scoorde Godlinze razendsnel via hun nummer 12 die tot twee keer toe onbegrijpelijk ongedekt mocht toeslaan. Weg 3 punten. Na afloop was er (weer) heel veel bier nodig om deze kater enigszins weg te spoelen. Volgende week wacht ons weer Appingedam 3. Hopelijk zijn we deze slechte wedstrijd dan al weer lang vergeten.
 

Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten