maandag 30 maart 2015

Viboa 5 - Potetos 3: 0-0

Als je Viboa opzoekt op Wikipedia begint het hele relaas met “De sportieve historie van Viboa kende pieken en dalen” Het grootste dal moet dan het besluit zijn geweest om veld 5 niet voor eeuwig om te ploegen maar om dat gewoon keurig exact 3 kilometer buiten het sportpark aan te houden. Al wel, na een comfortabele autoreis gingen de scheendekkers en de tapejes om, om te beginnen aan een tochtje over de dijk richting veld 5. Daar aangekomen zie je direct de schoonheid van het Winsumerland: Vlakte, regen, kou, een kutvoetbalveld en een windmolen. Allemaal voorbodes voor een lekkere voetbalmiddag. Nadat Ferdie uit de top van de windmolen werd gehaald en even later nog de waterpomptang van Ferdie van het veld werd gehaald, kon het spel beginnen. Over het spel is eigenlijk bitterweinig te zeggen de eerste helft. Vanaf de zijlijn bezien kon het publiek dan ook niet goed meer antwoord geven op de vraag, wat ze hier ook al weer deden.

In de rust werd er onder het genot van een heerlijk bekertje ranja en een evenzo heerlijk, gure wind, orde op zaken gesteld. Na een half uur in de gure wind hadden de meeste het daar wel mee gezien en werd de kantine van Viboa even gebeld of Corrie wellicht aanspreekbaar was. Deze had zich warm en droog aan de bar genesteld aan een warme kop koffie. Het is tijd Corrie! De wedstrijd ving weer aan zonder scheids, deze vervoegde zich na 5 minuten weer bij de groep.

In de tweede helft was het spel uitdagender en waren er kansen over en weer. Onze goalie hield ons in de wedstrijd met enkele voortreffelijke reddingen. Onze anders zo messcherpe spits heeft daarnaast nog een aantal 1 op 1 kansen met de keeper, zeer kundig om zeep geholpen. Het vermoeden wil dat deze werd afgeleid door de constant bewegende schaduw van de windmolen.

Man of the match: Bart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten