dinsdag 10 maart 2015

Verslag N.E.C. Delfzijl 5 - Potetos 3: 5-3

Delfzijl: aan het eind van de wereld rechtsaf. Dus voor de zekerheid maar een printje met routebeschrijving van leider Broekman. Het zou een record temperatuur worden, het hoogste aantal graden Celsius sinds de temperatuurmeting! En lekker was het. Ondergetekende was in volle verwachting van een mooie excursie door het Provinciale Groningen met gratis commentaar van Titus Akkermans, ook te boeken via de VVV. De leiding van Potetos had slechts de beschikking over een tiental spelers, waar de rest zwak, ziek, misselijk, op vakantie of geblesseerd was. Het vierde was afgelast, maar alleen de trouwe Rutger, die de voordelen van Ikea vermoedelijk nog niet heeft ontdekt, was zoals altijd beschikbaar om het keepersprobleem op te lossen. Daarnaast kon Potetos beschikken over oudgedienden Henk B. en Dario R. en de jonge honden Niels en Herre. De laatste 3 hadden al een wedstrijd met het vijfde in de benen, maar dit deerde hen niet om ook voor het derde een helft de pollen uit het gras te lopen. Althans, gras….

Het sportpark van de oude vereniging Neptunia huisvest de fusieclub N.E.C. Delfzijl. Prima sportpark, niks mis mee. De strijd van de dag vond plaats op veld 3, dat van een afstandje nog wel wat leek, maar van dichtbij toch lastig te bespelen was. De uitstekende scheidsrechter en de gastheren vonden het geen probleem om de wedstrijd een minuut of 10 later te laten aanvangen, zodat beide teams met 11 man konden aantreden. Voor Potetos waren dat de volgende mannen:

Doel: Rutger
Verdediging: Marnix, Titus, Eltjo, Roelof
Middenveld: Henk, Chris, Eric, Ferdi
Aanval: Martin, Aafko

Potetos begon slap aan de wedstrijd en NEC nam het heft vanaf het begin in handen. De thuisclub had verscheidene kansen, maar kwam uiteindelijk fortuinlijk aan een 1-0 voorsprong doordat Eltjo door zijn enkel ging en een wat onvoorspelbaar stuitende bal daardoor niet onder controle kreeg. Het leek wel het startsein voor een iets hogere versnelling bij de gasten. Met meer lef en gif kwam Potetos tot de 1-1. Na een lange bal van Eltjo kreeg Chris de bal in de 16 onder controle en waar iedereen dacht dat hij Romariaans zou punteren (hij had immers het PSV shirt nummer 11 gekregen als dank voor 3 jaar leiderschap), speelde hij de bal naar Martin die koeltjes afrondde. Waar NEC in de eerste helft in totaal 4 keer de lat toucheerde, kreeg ook Potetos enkele kansen. Het was de uitstekende spits Martin die na een goede counter alleen op de doellijn af kon gaan en de bal in het netje kon deponeren. Maar goed dat deze man 1,5 jaar geleden besloot te blijven voetballen. En dit jaar zelfs af en toe op het trainingsveld te bewonderen is!! Het legt hem geen windeieren, te zien aan de topscorersranglijst. Een ruststand van 1-2 voor Potetos. We mochten niet klagen.

In de rust bood Titus zich aan voor een wisselbeurtje, zodat Dario zijn laatste restje energie kon verbruiken als laatste man. Aafko was met een kop vol snot al in de eerste helft gewisseld voor Herre en Niels kwam in het veld voor Henk. Al snel was het 2-2. In plaats van in zak en as te belanden, rechtte Potetos de rug, wat via een aanval over rechts, leidde tot een goede voorzet van Herre en een droge schuiver van Chris. Een 2-3 voorsprong, waarvan niet al te lang zou worden genoten. Uiteindelijk scoorden de uit de klei getrokken mannen uit Delfzijl nog 3 keer, waarmee ze uiteindelijk verdiend de overwinning naar zich toe trokken. Een sportieve wedstrijd, met een goede scheids en een leuke tegenstander, die helaas wel 6 punten van Potetos heeft weten af te snoepen dit seizoen. Volgend seizoen hopelijk revanche. In de kantine op sportpark Het Noorden aanbeland ontstond nog even een chaotische situatie, omdat man van de wedstrijd kiezer Jack aan de bar geplakt zat en de reis naar Delfzijl aan zich voorbij had laten gaan. Wim nam als verantwoordelijk leider de honneurs waar. Er zullen hier geen woorden aan vuil gemaakt worden. Een mens kan zich vergissen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten