woensdag 3 december 2014

Potetos 3- SV Bedum 7

Op de avond voor de wedstrijd werd op Whatsapp door sommigen gesmeekt om de wedstrijd af te laten lassen. De weersberichten gaven aan dat het koud zou worden en de tegenstander SV Bedum 7, soeverein aan kop, heeft bijna alles met grote cijfers gewonnen. De scheidsrechten gaf ( helaas voor sommigen) gelijk aan dat de wedstrijd door zou gaan, en zo geschiedde.

Op woensdagavond hadden we volgens de leiders nog 18 man, op zaterdag waren dit nog 11 en-een-half man. Niet iedereen was even fit en Gabor kon wel voetballen maar niet aanzetten. Gelukkig waren degenen die aanwezig waren wel de beste spelers die we in de selectie hebben, dus konden we toch met een volwaardige selectie aantreden.

De weersberichten hadden deze keer helaas wel gelijk. Het was koud, en de wind maakte het er niet beter op. Gelukkig beschikt het tenue van Potetos over korte mouwen. Ik wil ons team ook nog even complimenteren met het feit dat ik geen majos, panties of andere wijvenkledij op het veld heb gezien. Een enkeling had handschoentjes aan, maar daar is enig begrip voor op te brengen.

De wedstrijd begon zoals verwacht kon worden. SV Bedum was meer aan de bal, voetbalde makkelijker dan Potetos, en kreeg wat mogelijkheden. Grote kansen kwamen echter niet, en Potetos voetbalde aardig mee, het was alleen een beetje tam in het begin.

De goal van VV Bedum kwam een beetje uit de lucht vallen. Een afgeslagen corner werd vanaf de punt 16 op goals geschoten, maar helemaal verkeerd geraakt door de schutter, en werd van richting veranderd door een vrijstaande speler op 6 meter van de goal en plofte zo de goal in, 0-1.

Dit was voor Potetos HET moment om wakker te worden. Er werd met meer gif gespeeld, de broekjes werden vuil gemaakt ( het waswyf van deze week kan dat bevestigen). Hier het voordeel van korte mouwen, ze hoefden niet meer opgestroopt te worden.   Potetos kwam steeds vaker bij de goal van VV Bedum, en de keeper redde een keer zeer goed op een hard schot van dichtbij. Ik kon niet goed zien wie schoot, want het kwam voort uit een scrimmage.

Toch kreeg Potetos loon naar werken, Gabor liet een mooie vrije trap van Roelof over zijn hoofd glijden en verlengde hem zo mooi de goal in.  

Ook na deze goals bleef Potetos goed voetballen en waren op dit moment zelfs beter dan de tegenstander. Dit leidde tot een mooie goal vlak voor rust. Een prachtige aanval waarbij Martin en Gabor samen door de verdediging sneden werd mooi afgerond door Martin. 2-1 bij rust, was er dan misschien toch wat mogelijk?

In de rust werd Hendrik vervangen door Onno. Die hield het ongeveer een kwartier voor vol, en daarna kwam Hendrik er weer in. Potetos ging vervolgens door waar het na de tegengoal mee begonnen was, goed voetballen! Er werd gestreden voor elke meter, de tegenstander werd op afstand van de goal gehouden en werd zo ook nauwelijks gevaarlijk. Ondertussen kwam Potetos er een aantal keer gevaarlijk uit, waarbij Gabor in een 1 op 1 situatie door de keeper werd gestuit.

Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft ebden de krachten een beetje weg. Er werd nog steeds gevochten door iedereen, een hoop slidings gemaakt en waar nodig een overtreding.

Deze ijver leidde tot een strafschop voor SV Bedum. Eltjo maakte een sliding in de eigen 16, raakte de bal maar volgens scheidsrechter ( stuk verdriet!) Richard ook de man. De strafschop werd benut, en zo was de stand ongeveer 20 minuten voor tijd 2-2.

Na de goal was het toch vooral tegenhouden. Wouter moest een aantal keren redden maar stond goed te keepen en kreeg op enkele momenten goede ondersteuning van zijn verdediging.  Toch was het een klein foutje van de keeper waaruit de 2-3 werd gescoord, maar er ging ook hands van SV Bedum aan vooraf.

Daarna zette Potetos nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar viel de goal juist aan de andere kant. Bij een corner werd volop geduwd, maar helaas niets waargenomen en zo viel ook nog de 2-4.

Al met al was het een toch een leuke voetbalmiddag. De scheids floot een prettige wedstrijd, de tegenstander was zeer sportief en WIJ als Potetos hebben goed gevoetbald ( iedereen was goed), het de koploper zeer moeilijk gemaakt en hadden eigenlijk een puntje verdiend.

Arjan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten