maandag 3 november 2014

Verslag Oranje Nassau 7 - Potetos 3


Het is bekend dat het verslag binnen 3 dagen dient te worden aangeleverd maar zijn dat nou 3 werkdagen? Of niet? en, zo ja, wanneer sluit dan de dead-line. Voor ambtenaren eindigt een werkdag meestal om een uur of 3, half vier maar voor de zelfstandigen onder ons ligt dat wel even anders. Is het dan 0.00uur?

Als die lijn wordt gevolgd zou dit verslag uiterlijk in de nacht woensdag op donderdag 0.00 uur beschikbaar moeten komen. En stel je nou eens voor dat we een wedstrijd op 29 februari zouden spelen. Zijn daar regels voor? Het lijkt mij dat dit verslag in ieder geval ruim op tijd. De was van de spelerskledingtas draait ook, het stonk wel erg in de berging, van de vrouw moesten de ongewassen spullen eerst nog naar buiten maar dat geeft wel aan dat er keihard geknokt is voor de 3 punten.

Want daar gaat dit verslag over, de wedstrijd ON-7-POTETOS 3 van zaterdag 1 november 2014, 14.30uur. Uitslag 2-5  Een lekkere winstpartij dus, en dat....

Zo ongeveer de helft van de 25 man die we op papier hebben aan het verhuizen was, als ik goed geïnformeerd ben, tenminste. Wie, wie verhuisde is mij niet duidelijk maar de gelukkige moet een groot huis hebben betrokken. Gelukkig was er ondersteuning van mannen van het 5e. en de kernwoorden voor deze mooie voetbalmiddag zijn:

Onbaatzuchtig, overzicht, snelheid, agressiviteit en de wil om te winnen. Dat vond ON minder prettig maar Ferdi, Rick en Herre (Marnix was dat helaas niet gegeven) hadden het overzicht om in kansrijke positie hun medespits toch aan te spelen omdat diegene er net iets kansrijker voorstond. Alle goals waren bal van de flanken, terwijl de verdediging was uitgespeeld, voorgeven aan de spits en scoren. Herre gaf zo 3 assists en scoorde 2x, Rick gaf 1 assist en scoorde 3x en Ferdi gaf 1 assist en scoorde helaas niet. En Marnix? 1 schot. Had beter een assist kunnen zijn, maar ja, je kan nou een keer niet alles hebben.

Het weer was geweldig. November. Het zou moeten waaien, de regen zou het veld en de spelers moeten geselen. Doeltrappen zouden niet verder moeten kunnen worden geschopt dan tot de 16 (bij tegenwind, althans), het zou niet meer dan een graad of 3 moeten zijn, slidings van 15 meter lengte zouden we hebben moeten zien maar het was watjesweer. 20 graden, geen wind, zonnetje, mooi gemaaid veld, grote kleedkamer. Onze interim-aanvoerder Roelof was in zijn nopjes voor het winnen van de toss. Kon hij rekening houden met de steeds verdere neergaande zon.

De eerste helft moesten we even zoeken naar onze grens want die bleek aan de verkeerde kant te staan maar ondanks een schijnbaar overwicht van de tegenstander gingen we, met dank aan Bart (wat een goede keeper is hij toch!) met een 0-1 voorsprong te kleedkamer in. Leider Broekman liet er geen kunstgras over groeien, hij wilde meteen 3x wisselen en mede daardoor werd het de helft van Rick.

Deze keer ging hij wel aan de goede kant staan (gelukkig voor ons) en nadat hij bij de eerste 2 ballen er bovenop ging staan en ter aarde zeeg was (of kwam)de beer pas echt los.  Snelheid, positief agressief, goede trap. Zijn maatje Herre, (zelfde laken een pak) vond hij steeds weer (of andersom) waardoor we steeds op voorsprong bleven.

Het middenveld deed ook leuk mee. De verdediging bleef relatief eenvoudig overeind maar de credit s gaan naar de spitsen. En er kan er maar 1 de man van de wedstrijd zijn, hoewel het vandaag ook een ex-aequo hadden kunnen worden maar de keuze viel op Rick. Meer dan verdiend en hulde.

Daarna natuurlijk bier en dan verwacht je een volle ON-kantine. Hun 1e speelde per slot van rekening thuis. tegen Viboa. Nou, dat viel tegen. Vrijwel leeg. Dan is het toch wel weer fijn om met een tas vol punten naar ons eigen clubhuis te gaan. Er is mij verteld dat het nog lang onrustig bleef op Sportpark het Noorden.


Titus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten