woensdag 12 november 2014

Potetos 3 - Viboa 5

Ondanks dat het al de 8ste van november was, liet de zon nog flink van zich spreken. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat er een meter bier werd uitgedeeld. Kortom, het kon wel eens een mooie zaterdag worden op sportpark Het Noorden.
Helaas waren ook de mannen uit Winsum goed uitgeslapen en stonden we vanaf het eerste fluitsignaal flink onder druk. De tactische woorden van Wim even daarvoor in de kleedkamer kwamen op z'n zachtst gezegd niet tot uitvoering. De mannen in het geel-blauw echter tikten er vrolijk op los en binnen 10 minuten resulteerde dit dan ook in een verdiende 0-1 achterstand. Gelukkig wisten we, onder de bezielende leiding van Wim en geholpen door bijna een eeuw aan ervaring in onze verdediging, het tij langzaam te keren en kwam het spel meer in evenwicht. Via een snelle counter via de rechterflank werd Tormeister Martin gezocht. Een verdediger van Viboa dook ertussen en prikte de bal keurig achter eigen keeper: 1-1. Met nog een kwartier in de eerste helft namen wij meer en meer het iniatief. Gabor stond in de punt goed op te letten en profiteerde op behendige wijze van een fout in de verdediging: 2-1! We kregen in het eerste bedrijf nog een aantal kansen, maar desondanks gingen we met de stand van 2-1 de kleedkamer in.

Rust -- thee --- collecief wisselbeleid --- thee --- rust

Waar we gebleven waren gingen we ook verder. De verdediging stond als een huis, het middenveld zocht door middel van mooie creaties de weg naar voren en de spitsen werden in stelling gebracht. Het duurde dan ook niet lang voordat Martin, vooraf gegaan door een mooie passeeractie, de bal in de verre hoek schoot. Kort daarop volgde uit één van de vele goede corners van Tjeerd de 4-1. De bal kwam strak en hard voor de pot, werd licht getoucheerd, Chris lette bij de 2e paal goed op en tikte de bal beheerst binnen. De mannen uit Winsum leken het geloof te zijn verloren en het leek erop dat we de wedstrijd rustig konden uittikken. Dit bleek moeilijker dan gedacht en Viboa kwam middels een snelle counter op 4-2. Dan nog maar even een tandje erbij dus. Ferdie, die deze dag was vergeten om van zijn brommer af te stappen, trapte het gas nog eens flink in, spurtte via de linker flank richting de achterlijn en gaf een strakke bal voor de pot. Weer stond daar Chris om de bal verwoestend hard in te koppen: 5-2.
Nu was het verzet van Viboa definitief gebroken en konden we in de 3e helft eindelijk doen waarvoor we deze middag eigenlijk op de fiets naar het sportpark waren gestapt...

Wouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten