zondag 12 oktober 2014

Verslag velocitas 2 – potetos 3


11 oktober 2014, het lijkt een mooie dag te worden voor een partijtje voetbal. Het zonnetje schijnt iedereen heeft er zin in en is gemotiveerd om deze pot tot een goed einde te brengen. Ook hebben we net als iedere week een paar laatkomers en een paar spelers die nog wat brak zijn van de vorige avond. Al met al de juiste ingrediënten om aan de wedstrijd te beginnen.
Potetos 3 was de eerste 25 minuten van de wedstrijd nog niet helemaal scherp. Hier kwamen we al achter te staan met 2-0. Het eerste doelpunt tegen konden we niet zoveel aan doen. De tweede was niet nodig en onze eigen fout. Voor de rust hebben we nog wel de aansluiting kunnen maken door een eigen doelpunt van velocitas. Hoe het komt dat we toch wat slapjes beginnen aan de wedstrijd weet ik niet. Of zal het toch te maken hebben met het smakelijke filmpje die nog uitgebreid besproken en bekeken is voor de wedstrijd. Als dat zo is laten we dan voor de volgende wedstrijd dit filmpje naar de tegenstander sturen.

Na een paar minuten in de tweede helft, nu in de stromende regen, komt potetos 3 achter met 3-1. Dit door een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter die vanaf, bijna, de middenlijn kan zien dat de bal over de doellijn is geweest. Onze grens die geen doelpunt geeft, in de overtuiging dat de scheids dit ook zo ziet, wordt hier volledig genegeerd.
Potetos 3 laat zich niet uit het veld slaan en blijft met volle inzet voetballen in de weet dat het nog steeds kan. Dit resulteert dan ook vrij snel in de 3-2 door de sterk voetballende Robin.  Vlak na de 3-2 van Robin kreeg Martin nog een mooie kans, uit een pass van Chris, om de aansluitingstreffer te maken. Helaas lag de keeper van Velocitas daar goed voor. Velocitas, moeten we eerlijk zijn, heeft ook best aardig gevoetbald. Hoewel wij de druk zetten naar voren en continue in de aanval waren hebben zij goed gebruik gemaakt van de ruimtes achterin bij ons. Door goed countervoetbal liepen ze toch weer uit naar 5-2. Ongeveer een kwartier voor tijd maakte Wietse nog een schitterende goal waardoor het 5-3 werd en hebben we daarna nog meerdere kansen gehad. Als ik het juist heb hebben we nog twee maal de kruising geraakt. Eén keer door Eltjo en in de laatse seconde kopte wim nog tegen de kruising.

Al met al hebben we best een leuke partij gespeeld waarbij ik de idee heb dat we hem in de eerste 25 minuten hebben verloren. We zullen toch scherper moeten zijn gelijk vanaf het eerste fluitsignaal en geen ranzige filmpjes meer. In ieder geval niet voor ons team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten