dinsdag 23 september 2014

Verslag Potetos 3 - Helpman 5


Potetos 3 - Helpman 5

Na de spectaculaire 5-5 van vorige week stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen onze zuiderburen uit Helpman op het menu. Een wedstrijd waarin niet alleen drie punten, maar ook de ongeslagen status op het spel stond
Met een goed gevulde selectie werd de wedstrijd onder de bezielende leiding van onze scheids Wim afgefloten. Daar waar het vertouwen voor de wedstrijd nog zo groot was, kwamen we al vrij snel met 0-1 achter. Dit was een flinke domper, maar de rug werd gerecht en de regie weer in handen genomen. Dit resulteerde in een aantal aardige kansen. De 1-1 viel dan ook volledig terecht en was van grote klasse: Remy knalde een bal met het hoofd achter de keeper. Vervolgens opende ook de beste spits van weleer zijn doelpuntensaldo met zijn eerste treffer van het seizoen. 2-1: Aafko. In het vervolg werden er nog wat kansen gemist over en weer waardoor we met een 2-1 voorsprong de rust in gingen.

In de rust werd geconcludeerd dat er vandaag drie punten in zaten. Het recept was simpel: snel op 3-1 komen en de wedstrijd zorgvuldig uit spelen.

De tweede helft startte volgens planning. Er werden gelijk twee grote kansen gecreƫerd, maar het gehoopte doelpunt bleef uit. Zoals wel vaker in de voetballerij viel de goal vervolgens aan de andere kant: 2-2. Potetos werd vervolgens slordiger en de wedstrijd kantelde volledig. Helpman kreeg volop kansen, maar ook zij kregen de bal niet tegen het net.

In een van de spaarzame uitvallen van de thuisploeg besloot Wouter van een meter of 20 uit te halen en met een bekeken schot werd de keeper van Helpman verschalkt. Een lekker moment en goed voor het vertrouwen. Maar in plaats van door te drukken, stond het binnen vijf minuten al weer 3-3.

In het resterende kwartier kon de wedstrijd twee kanten op. Er vielen kansen over en weer maar gescoord werd er niet. Tot de laatste minuut. Een van de centrale verdedigers van Helpman kreeg de bal tegen de arm en er werd resoluut gefloten voor een penalty. Dit cadeautje werd met twee handen aangepakt en zo stond er een voor ons positieve 4-3 tussenstand op het scorebord.

Aftrappen, achterin dichttimmeren, 60 sec. alles geven en we konden weer drie punten toevoegen aan het totaal. Niets was minder waar. Er werd vrijwel gelijk na de aftrap een onnodige overtreding gemaakt op het middenveld en de bijbehorende vrije trap werd zo slecht verdedigd dat de 4-4 werd binnen getikt. Zonde, zonde, zonde...

De wedstrijd werd gelijk afgefloten en het ongeloof was van de gezichten te lezen. Overall terecht, maar gezien de slotfase twee verloren punten.

Martin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten