maandag 15 september 2014

Verslag Bedum 6 - Potetos 3


Bedum 6 - Potetos 3              5-5

 

Een zinderende wedstrijd! Dat kunnen we wel stellen als om kwart over vier op zaterdagmiddag 13 september 2014 (Monumentendag!) de kruitdampen zijn opgetrokken op het plaatselijke sportpark in het pittoreske Robbendorp. Tien goals, drie gele kaarten (Hendrik 2x), een rode kaart (ook Hendrik), drie geblesseerden (Aafko, Chris Z. en Onno), een scheids die de broer van Diederik Stapel had kunnen zijn en deze middag absoluut de paarse krokodiltrofee verdiende, veel vlaggen vanwege een of ander grachtenfestival (de grensrechter van Bedum vlagte hartstochtelijk mee en had een score van 100%) en last but not least natuurlijk de onnodige trammelant vanwege de ontbrekende spelerspas van onze aanvoerder Chris F.
 


Om maar gelijk met dat laatste te beginnen. In al hun ijver en wellicht aanvangsnaiviteit hadden de nieuwe l(e)i(j)ders, Wouter en Wim, in de voorbereiding op deze wedstrijd wel geconstateerd dat de spelerspas van Chris ontbrak, hij had nl. twee weken geleden met het 2e meegedaan, maar op de club bleek de pas voorlopig onvindbaar en als nieuwbakken aan het roer dachten W&W dat het wel mee zou vallen met de pascontrole. Daar dacht  echter onze dienstdoende gereforef deze middag heel anders over. Als betrof het de Championsleaguefinale, onze captain mocht per se niet starten, want immers geen spelerspas. Ook met een in de loop van de eerste helft getoonde "selfie" van de bewuste pas was de broer van Diederik niet te vermurwen. We dreigden zelfs even van het veld te lopen, maar gelukkig was uiteindelijk Eric bereid om even heen en weer naar sportpark het Noorden te crossen om de fysieke pas te halen, zodat Chris uiteindelijk toch de tweede helft kon spelen. Dat bleek uiteindelijk heel belangrijk te zijn, niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten maar ook vanwege de blessures. We waren nl. (maar)  met veertien mensen vertrokken: Chris Z., Aafko, Roelof, Martin, Onno, Tjeerd, Ferdy, Wim, Wouter, Chris F., Eltjo, Marnix, Hendrik en de op het laatste moment gecharterde Bob(by) van het 2e.

Al heel snel kwamen we met 0-2 voor door goals van uiteindelijk '"man of the match" Tjeerd (prachtige lob) en Ferdy (strakke schuiver), maar al snel werd duidelijk dat Bedum 6 geen slechte ploeg was. Nog voor de rust kwamen ze terug tot 2-2, daarbij ook nog en passant een paar keer paal en lat rakend. De tweede helft begon dan ook moeilijk voor ons en we kwamen door een directe corner en een vrije trap met 4-2 achter. Wouter was inmiddels gaan keepen. Op dat moment geloofden nog weinig spelers van ons in een goed resultaat vanmiddag. Gelukkig wel onze aanvoerder Chris F. Met hem als aanjager gingen we op zoek naar de Anschlusstreffer en de gelijkmaker, en die kwamen er dan ook dankzij twee goals van Martin, onze topscorer. De Robbendorpers keken even vreemd op hun neus en gingen toen zelf maar fanatiek op jacht naar de winnende treffer. Die leek er ook te komen, toen de scheids, als een echte 12e man, ondanks een duidelijke handsbal en het daarop volgende vlagsignaal van onze grens Onno, toch meende de onreglementaire treffer te moeten goedkeuren: 5-4. Het laatste woord deze middag was echter voor Potetos. Tjeerd profiteerde van chaos in de Bedumdefensie en een blok van Martin, en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Dezelfde Martin had ook nog de winnende 5-6 op zijn hoofd, maar helaas miste hij a la Vilhena, door iets te ontspannen de bal naast te knikken.

Al met al een turbulente middag, waarbij vooral bleek dat het met de mentale weerbaarheid van Potetos 3 beter gesteld is dan vorig seizoen. Daarbij hebben we nu ook duidelijk meer loopvermogen in ons team. Zorgpunt is wel het aantal geblesseerden. Dat maakt het lastig iedere week voldoende spelers op de been te krijgen, zeker gezien onze toch al krappe selectie. Maar na twee wedstrijden staan we toch maar mooi bovenaan: wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen?

 

Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten