zondag 28 september 2014

Verslag Appingedam 3 - Potetos 3


Verslag Appingedam 3 – Potetos 3         27-09-2014

 

Afgelopen zaterdag mocht Potetos 3 haar ongeslagen status in het pittoreske Appingedam verdedigen. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de Solwerderbrug en de bijbehorende omleiding kreeg ondergetekende de kans om het historische stadje Appingedam, vermoedelijk ontstaan in de 11e eeuw, te verkennen.


In tegenstelling tot de grotere plaats Delfzijl, heeft Appingedam wel historische stadsrechten en was zij vroeger de hoofdstad van het Ommeland Fivelingo. De gemeente beslaat een oppervlakte van 24,62 Km2 (waarvan 0,79 km2 water).
 
De bekendste bezienswaardigheden zijn de middeleeuwse Nicolaikerk (opgenomen in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg), het ertegenaan gebouwde renaissancistische Raadhuis en de drie boven-het-water-hangende keukentjes.

Een inwoner van Appingedam wordt een ‘ Damster’ genoemd. In de Middeleeuwen sprak men van ‘Damsaters’ , afgeleid van het Latijn: ‘dammenses’ oftewel:  dambewoners’.  Vermoedelijk heeft deze benaming te maken van de ligging van Appingedam: het stadje ligt aan het Damsterdiep.

Eenmaal aangekomen op het zonnige Sportpark (vernoemd naar wijlen) Burgemeester Welleman bleek dat de selectie van Potetos 3 deze zaterdagmiddag uit maar liefst 14 basis-waardige spelers bestond. Dankzij de opzwepende muziek van topscorer Martin uit de boom-box van leider Wouter stapte Potetos 3 vol vertrouwen uit de kleedkamer om aan de warming-up te beginnen.
 

Potetos 3 begon uitstekend aan de wedstrijd. Goed verzorgd combinatie voetbal leidde al snel tot een voortreffelijke assist van de regelmatig opkomende rechtsback Marnix op onze ongekroonde topscorer Martin die de bal snoeihard tegen de touwen knalde: 0-1.

Niet veel later was het opnieuw Marnix die opkwam en de doelman met een bekeken schuivertje wist te verassen.  In de slotfase van de 1e helft wist de gehuurde keeper Rutger van het 4e een bekeken schot van Appingedam met een katachtige reflex nog ternauwernood uit het doel te slaan.  Ruststand: 0-2.
 
Na het bakkie thee begon Potetos 3 wat laconiek aan de 2e helft. Hetgeen al snel leidde tot de aansluitingstreffer van Appingedam: 1-2.

Appingedam rook bloed, werd feller in de duels en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Het 3e van Appingedam werd hierbij gesteund door de scheidsrechter die, in tegenstelling tot de eerste helft, voor geen enkele overtreding van Appingedam wenste te fluiten en meerdere buitenspel signalen van de grensrechter wist te negeren.

Uitleg/citaat scheidsrechter: ‘het was geen buitenspel, het was een combinatie’ 

Uiteraard werden lichte vergrijpen van Potetos 3 wel door de scheidsrechter bestraft waardoor Appingedam 3 o.a. in de 85e minuut een vrije bal, randje 16, kreeg toegewezen. Met een bekeken schot werd keeper Rutger verrast: 2-2 (tevens uitslag).
 

Ondanks een teleurstellend gelijkspel blijft Potetos 3 nog altijd ongeslagen.
 

Michel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten