maandag 5 mei 2014

VERSLAG VAN EEN BIJZONDERE WEEK


 

VV Groen Geel 6 – Potetos 3; Potetos 3 – De Vogels 4

Een doordeweekse dinsdag, voetballen om 19.00 uur bij VV Groen Geel. Deze club zou in de film All Stars niet misstaan. Geen ontvangst met open armen (kantine) en slechts bij dreiging van eigen bier te tappen een barman die zich geroepen voelt om na de wedstrijd een versnapering te verkopen. Om over thee of ranja in de rust nog maar te zwijgen.Als geblesseerd leider langs de lijn genoten van een strijdend Potetos. Met Remi coachend als laatste man, daarmee het veld niet te groot makend en 2 spitsen die zich niet lieten verleiden tot het nutteloos opjagen van de tegenstander, lukte het om het veld compact te houden. Hierdoor konden duels worden uitgevochten en daar hadden de nonchalant voetballende “gastheren” niet op gerekend (nu moesten de tenues toch nog worden gewassen?). Omdat het lukte niet op de stand te letten, leverde dit een leuk schouwspel op. Omdat de tegenstander nu eenmaal een klasse beter is en een aantal doelpunten door individuele fouten op een presenteerblaadje werden gelegd, was de wedstrijd na de eerste helft al gespeeld. Eindstand 0-6, maar genoten van de inzet van het gehele team en van de individuele prestaties van verschillende spelers. Hulde!
 Zaterdag 14.30, mooie tijd, mooi weertje, alles in orde op het altijd gezellige en gastvrije sportpark Het Noorden. Om dat te accentueren ook nu de tegenstander een rondje bier cadeau gedaan. De leiding dit keer via via gedelegeerd aan het ooit zo succesvolle duo Kalk en Kooij. Dat moest een mooie voetbalmiddag worden. Nu speelde Potetos in 1 week tegen de 2 koplopers in de competitie, misschien veel gevraagd voor de op leeftijd rakende lantaarndragers. Maar zoals elke wedstrijd weer was de dit keer grieperige en nog steeds geblesseerde leider vol goede moed en overtuigd van een winnende opstelling. Het mocht niet zo zijn. Helaas was het bier niet het enige cadeautje dat werd uitgedeeld. Het is mij niet bekend of de tegenstanders de gratis goud geel blond gelokte vrienden wel in ontvangst hebben durven nemen, of dat zij dachten in een uitzending van Bananasplit terecht te zijn gekomen. Ook waren het niet de spieren die niet bestand waren tegen 2 topwedstrijden in 1 week. De mentale belastbaarheid was voor het gros van Potetos 3 niet voldoende voor het spelen van 2 wedstrijden in de reserve 4e klasse! Waar dinsdag door het gehele team nog het voorbeeld aan elkaar gegeven werd hoe je een wedstrijd met opgeheven hoofd verliest, werd op zaterdag de vermoedelijk meest beschamende vertoning in de Potetos geschiedenis vertoont. Uitslag 2-19. Doelpunten: Dario (penalty), Martin.

Om niet in mineur te eindigen, om de moraal op te vijzelen voor de laatste 3 wedstrijden en om de nieuweling te tonen dat de waarnemende leiders Kalk en Kooij ooit het meest succesvolle leidersduo uit de Potetos geschiedenis waren, hieronder enkele fragmenten uit wedstrijdverslagen uit het verleden. Heren, uit de tijd dat verslagen schrijven nog leuk was (en door iedereen gedaan werd). Neem een borrel en mijmer een eind heen!

…Een fantastische lange bal van Wim op Dario’s denkbeeldige stropdas en een bekeken lob van de aanvoerder verschalkten de 2 meter lang sluitpost van de gasten. Niet veel later was het Rondaldinho die met een fraaie schijnbeweging de keeper koeltjes omspeelde en rustig de 2-0 binnen schoof… (Potetos – Velocitas 2007-2008)

…In de eerste helft bleek de snelheid, het vernuft en de extra kwaliteit die ons elftal herbergt voldoende voor een 3-1 voorsprong bij rust. Dario liet 2 keer zien dat hij dit seizoen in grootse vorm steekt en zijn surplus aan techniek en slimheid zorgden voor de 1-0 en de 2-0. De tweede was van ongekende schoonheid: lange geplaatste bal Cazemier, in 1 keer doorgepeerd door Hartholt en Rus controleert de bal op magistrale wijze waarop hij de bal leep in de bovenhoek plaatst. De derde goal was een op Hartholtse wijze om de muur gekrulde vrije bal… (SC Scheemda – Potetos 2008-2009)

…Na deze 0-2 was het verzet van Amicitia gebroken en werden de resterende minuten gebruikt om waardering van de tegenstander te oogsten… (Amicitia – Potetos 2008-2009)

…Potetos 3 heeft aanmerkelijk minder moeite het net te vinden, wat in de tweede helft dan ook duidelijk werd. Sebastiaan en 2 keer Dario tilden de eindstand na het inbrengen van Henk uiteindelijk nog vrij gemakkelijk naar 5-0. Een warm onthaal en applaus van het hun verdriet verdrinkende vijfde elftal was ons deel… (Potetos – Drachtster Boys 2008-2009)

…De koptechniek van menigeen bleek aan roest onderhevig toen 3 grote kopkansen ook nog eens om zeep werden geholpen. Eén van deze momenten leverde wel de mooiste teleurstellingsreactie van het seizoen op. Nr 4 sloeg, op zijn buik liggend, al trappelend met zijn benen, met beide handen op het kunstgras alsof zijn vriendje net zijn knikkers had gestolen… De overige 2 doelpunten werden gemaakt door de blonde nr 15, te herkennen aan de baard in zijn keel. Daar waar hij in de eerste helft weinig controle over de lederen knikker leek te hebben, bewees hij in het veld dat de schijn ons had bedrogen. In “de 16” bleef hij uiterst koel, haalde de bal onder zijn voet door, stuurde daarmee de keeper het “bos” in en deponeerde met zijn linker de bal in het netje. Zijn tweede mag ook niet onvermeld blijven: diepe bal op de borst aangenomen, op het hoofd, 1 keer laten stuiteren en op Van Bastiaanse wijze in de verre hoek geschoten. Toen vervolgens nr 12 nog werd ingebracht werd het thuispubliek langs de kant in uiterste extase gebracht… (Potetos - Gorecht 2009-2010)

…Inmiddels emotioneel en fysiek kapot na een ochtend leiderschap begin ik aan de warming up. Ik gebruik de eerste helft dan ook om weer op adem te komen… Zelf ben ik blij met een paar biertjes na de wedstrijd. Ik heb het gevoel alsof ik een 6-daagse werkweek achter de rug heb. Ik zie een lachende Onno en Harry en denk leedvermaak in de twinkeling in hun ogen te zien… (Potetos – Lycurgus 2011-2012)

Harry en Onno, zaterdag 3 mei 2014 zag ik een andere blik in jullie ogen. Het was er één van medelijden. Bedankt…

Chris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten