maandag 3 maart 2014

Verslag Potetos 3 - ACV 5


Potetos 3 – ACV 5           3-5

Op de eerste dag van de meteorologische lente in het jaar 2014 trad het keurkorps van Potetos 3 aan tegen de heren van ACV 5. De wedstrijd kende helaas een inktzwart randje, vanwege het totaal onverwachte overlijden vrijdagavond van de vrouw van onze hoofdtrainer, Marianne Roossien.  We speelden daarom met rouwbanden en hielden vooraf een minuut stilte. Fred, gecondoleerd met dit zware verlies namens Potetos 3.
 
In Assen hadden we aan het begin van het seizoen, na met 3-1 te hebben voorgestaan, en dachten de eerste overwinning van het seizoen te grijpen, toch uiteindelijk met dubbele cijfers verloren (ik geloof 10-4). Dit keer zinden we nadrukkelijk op revanche, temeer omdat we in onze bespreking een paar weken terug als bijgestelde doelstelling afgesproken hadden ons puntenaantal minimaal te verdubbelen. En dat kan al snel, als je in de winterstop nog maar één punt hebt.

We begonnen dit keer aan de wedstrijd met voor het eerst sinds tijden weer een echte keeper tussen de palen: Michael T. heeft zich bereid verklaard voor de rest van het seizoen de honneurs onder de lat waar te nemen. En dat merkte de tegenstander, links/rechts, hoog/laag, Michael pakte in het begin alle ballen, tot grote frustratie van de betere tegenstander. Toch kon ook hij de enige tegengoal voor rust niet voorkomen: de in het mooie blauw getooide oudere jongeren uit Assen rondden eindelijk hun zoveelste kans doeltreffend af: 0-1.

Na de rust probeerden we met frivool combinatievoetbal via het midden te scoren, analoog aan recent Ajax tegen Salzburg (niet gezien Jack?). Dat lukte echter ook hier helemaal niet, want een paar keer knullig balverlies werd keihard door de Asser boys afgestraft: 0-3. Wel scoorden we nog vrij vlot de aansluitingstreffers 1-3 en 2-3 (eigen goal en goal Aafko), maar net toen iedereen hoopte op de 3-3, viel aan de andere kant de 2-4. Wel kwam er nog de 3-4 (goal Martin), maar helaas betekende het enige foutje van the man of the match, inderdaad Michael T., de 3-5 en de definitieve knock-out. Kort daarna blies de zoals bijna altijd voortreffelijk leidende scheidsrechter Kooy de partij naar het einde en konden we aan het goudgele, heldere gerstenat.

Al met al een boeiende en sportieve wedstrijd op sportpark Het Noorden met een terechte uitslag. We hebben dit seizoen simpelweg teveel tekortkomingen. Toch, als we zo door blijven gaan, kan het niet anders of we slagen er dit seizoen nog in onze bijgestelde doelstelling te halen en ons puntentotaal minimaal te verdubbelen! Desalniettemin, dat is vrijwel zeker, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen in de 5e klasse! Daar hoeven we zelf niets (meer) voor te doen….Sommige dingen gaan vanzelf.

Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten