woensdag 11 september 2013

Verslag Potetos 3 - Oranje Nassau 8 3-2


POTETOS 3 – ORANJE NASSAU 8

31 augustus was het weer zover. Potetos 3 mocht de wei weer in om hun tweede bekerwedstrijd van het seizoen te spelen. Dit keer was Oranje Nassau 8 de tegenstander. De meeste spelers begonnen met een kater aan de wedstrijd. Sommigen door de 11-0 nederlaag van vorige week tegen Bedum 5, anderen omdat ze het niet konden laten om op vrijdagavond, -nacht en zaterdagochtend nog met een glas bier in de binnenstad te staan. Zou het dit keer beter gaan dan vorige week?
 
Na de warming-up klonk het eerste fluitsignaal van de arbiter (die onlangs nog een aanbieding om in het betaald voetbal te fluiten resoluut afwees vanwege zijn clubliefde voor Potetos), waarmee de wedstrijd was begonnen. De eerste tien minuten tastten beide ploegen elkaar af en gebeurde er niets noemenswaardigs. Daarna was het Oranje Nassau dat steeds meer grip op Potetos kreeg en dat resulteerde na 25 minuten in de eerste goal voor Oranje Nassau. 1-0 achter; het ging toch niet weer gebeuren? Aan de kant van Potetos werden de mouwen nog eens opgestroopt en er werd na de 1-0 achterstand feller en beter gevoetbald. Een blessure aan de kant van Oranje Nassau betekende dat zij verder moesten met tien man na ongeveer 35 minuten gespeeld te hebben.

Potetos maakte gretig gebruik van de overtalsituatie en wist een aantal goede kansen te creëren. Een kopbal van Eric op aangeven van Andries belandde nog op lat, maar even later was het raak. Andries kreeg de bal op de rechterflank via een mooie lange bal en ging zijn tegenstander op snelheid voorbij, waarna hij de keeper met een hard en laag schot in de korte hoek verschalkte. Iedereen verwachtte dat dit ook de ruststand zou zijn, maar Oranje Nassau gaf vlak voor het rustsignaal nog een keer gas en dit resulteerde in frommelgoal. Met een onterechte achterstand van 1-2 werd Potetos in rust op scherp gezet door de leider, die daarnaast een aantal wissels doorvoerde.

Na het kopje thee en eenmaal weer op het veld floot de de scheidsrechter (die zoals gewoonlijk een absolute topwedstrijd floot) voor de aanvang van de tweede helft. Tot grote verbazing van de spelers van Potetos en het publiek bleek Oranje Nassau een troef achter de hand te hebben gehouden. Voor de tweede helft hadden zij een extra speler opgetrommeld, zodat er geen sprake meer was van een overtalsituatie. Dit kon nog wel eens lastig worden voor Potetos, ondanks de onterechte achterstand.

Potetos begon sterk aan de tweede helft met goed combinatiespel, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Uiteindelijk was het opnieuw Andries die de bal aangespeeld kreeg rond het doelgebied van de tegenstander. Met een goede actie wist hij net genoeg ruimte te creëren voor een onhoudbaar schot in de verre hoek. Met 2-2 op het scorebord was het vervolgens weer Oranje Nassau dat het initiatief overnam. De verdediging van Potetos kwam onder druk te staan, maar wist hier telkens goed onderuit te voetballen. Al was het dankzij een aantal knappe reddingen van de keeper dat de stand nog gelijk was. Er werd zelfs even door de scheidsrechter gedacht aan een doelpunt voor Oranje Nassau, maar door snel terugkijken van de beelden zag hij dat de bal de doellijn niet in zijn geheel gepasseerd was. Wederom een uiterst bekwame beslissing van de arbiter.

Inmiddels was de tachtigste minuut aangebroken en leek de wedstrijd af te stevenen op een 2-2 gelijkspel. Andries dacht hier echter anders over en kon na een mooie steekpass alleen op de keeper afstormen. Het sportpark werd doodstil; zou hij het opnieuw gaan doen? De keeper van Oranje Nassau verkleinde zijn doel goed, maar Andries wist de bal met een mooie, halfhoge effectbal met rechts in de lange hoek te prikken. Het sportpark veranderde van een doodste stilte in een oorverdovend gejuig. Met nog dire minuten spelen moest Potetos de 3-2 overwinning toch binnen kunnen slepen. De tegenstander was gekraakt en kon weinig bijzonders meer op de mat leggen. En zo geschiedde het dat Potetos de eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen beleefde. Met dit gegeven vond iedereen dat we wel een pilsje verdiend hadden.

De man die even door die eerste pilsjes heen moest bijten...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten