dinsdag 9 april 2013

Verslag Potetos 3 - Oranje Nassau 6


Potetos 3 – Oranje Nassau

Zaterdag 6 april stond voor Potetos  3 de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau op het programma. Het 3e miste een aantal spelers en daardoor speelden 3 spelers van het 4e mee dat waren Robin, Rutger(keeper) en Wietse, de laatst genoemde  zal nog wel een paar keer voorkomen in dit verslag.
  
Er was nog een gast speler en dat was niet zomaar iemand het was de jongen die met zijn eigen 20 jaar er voorzorgde dat de gemiddelde leeftijd daalde van 76 naar een respectabele 24. En iedereen weet dan natuurlijk over wie we het hebben. Inderdaad het is Hielke van de Vuurst. Hielke, die bij binnenkomst in de kleedkamer gelijk alle aandacht op eiste, stond in de spits samen met een andere grootheid  Aafko Bos en dat bleek een succes formule en door afwezigheid van de preses Tytus Akkermans kwam Dario als laatste man te spelen en ook dat pakte goed uit. Op een moeilijk bespelen grasveld tegen een heel jong Oranje Nassau nam Potetos 3 toch snel de overhand. ON werd wel een aantal keer gevaarlijk, maar Potetos kwam  vrij vroeg op voorsprong dankzij niemand minder dan Hielke van de Vuurst. Hielke kreeg de bal met een stuitje voor zijn voeten na goed doorspelen van collega spits Aafko Bos, Hielke bedacht zich niet en haalde vol met een volley uit en bal vloog in de kruising en de keeper was kansloos. 1-0. Door het veld was goed voetbal voor beide teams vrijwel onmogelijk en kwam het aan op strijd en slimheid en dat was duidelijk in het voordeel van Potetos.  Voor rust werd het ook nog 2-0 dankzij Erik, die eerst nog een grote kans na aangeven van Hielke onbenut liet, scoorde van een meter of 20 nadat hij de bal van Aafko ontving. 2-0 was tevens de ruststand.  

In de 2e helft viel het legendarische spitsenkoppel uit elkaar omdat Aafko het veld verliet. Zijn vervanger was Wietse. Het bleek al snel dat het voor Hielke niet uit maakte en wist de invaller al snel te vinden door hem 1 op 1 met de keeper te zetten, maar helaas de 3-0 bleef uit. Oranje Nassau probeerde het wel, maar was machteloos dankzij goed werk in de defensie onder leiding van Dario, ook had het middenveld de controle met Erik en Gabor  in de as, laatst genoemde was werkelijk overal op het veld te vinden. En als Potetos onderdruk stond wisten de verdedigers er wel onder uit te komen door de bal lang naar de balvaste Hielke te spelen. En daardoor wisten de groen-witten nog de beste kansen te creëren om de wedstrijd te beslissen. De grootste kans op de 3-0 was voor Wietse die zelf de aanval opzette en Hielke voor de keeper zette, die zag de keeper met een enorme vaart uit het doel vliegen en zag de doorgelopen Wietse naast hem vrij voor opendoel staan, maar hij wist de bal niet te controleren en de keeper kon hem alsnog pakken. Oranje Nassau wist nog wel in de allerlaatste seconde de aansluitingstreffer te maken, maar het was te laat en toen Potetos aftrapte floot de man in het zwart af en won de thuisploeg met 2-1.
 

Cijfers: 

Rutger: 8, haalde er een paar mooie ballen eruit, helaas net niet de 0.

Jacco: 7, Stond zijn mannetje en speelde de bal constant naar iemand met zelfde kleur shirt.

Wim: 7,5, heerste in de lucht en was de baas over de spits.

Dario: 8, leider in de defensie, bewaarde de rust en gaf daardoor vertrouwen aan zijn team.

Roelof: 7, Rechtsbuiten niet gezien en gaf lange ballen zoals zijn voorbeeld Frank de Boer dat ook altijd deed.

Robin: 7, voerde zijn taak naar behoren uit.

Erik: 8, controleerde op het middenveld en maakte een super goal.

Gabor: 8, was overal op het veld te vinden, gaf niet op en strijde voor elke bal. De Dirk Kuyt van Potetos 3. 

Eltjo: 7, beest op het middenveld, niet bang om uit te delen en was zeer nuttig.

Aafko: 7,5: onzichtbaar, maar wel 2 assist, Das Phantoom.

Hielke: 9, kun je weinig over zeggen.  Fenomeen.

Wietse: 6, miste 2 grote kansen, maar stond wel op de goede plek.

Chris: 6, te weinig tijd om zich te laten zien.  

verslag Hielke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten