zondag 3 maart 2013

Verslag LTC 3 - Potetos 3 (bekerwedstrijd)


23-02-2013 LTC 3 - Potetos 3 4-5
 
Doelpunten: Marnix, Gabor, Dario, Remi en Herre 

Op een hele vroege zaterdagochtend stond de bekerwedstrijd gepland tegen LTC3 uit Assen. De wedstrijd was verplaatst naar 12.00 uur, en het was bovendien erg koud, ideale omstandigheden dus. Gelukkig beschikten we wel over een brede selectie, uit het eigen team 14 man en Herre van het 5e was ook mee. Om 12.00 uur gingen de trainingsjassen uit en kwamen de korte mouwen tevoorschijn.


Potetos begon goed aan de wedstrijd en werd ook enkele keren gevaarlijk. Dario kopte naast en Chris F kwam niet helemaal goed uit toen hij zich in kansrijke positie bevond. Er werd goed verdedigd en via met name over de vleugels kwamen Marnix en Gabor enkele keren goed door.
Na ongeveer 20 minuten veranderde het spelbeeld. Er werd veel en te snel de bal verloren en LTC kwam beter in de wedstrijd. De eerste kansen werden gelukkig niet verzilverd. Na een slechte uittrap stond LTC alleen voor de keeper en vanuit een moeilijke hoek werd de bal hard ingeschoten en bleek te machtig voor Louis.
Gelukkig had Potetos  goed getraind op aftrappen, na 30 seconden was de stand weer gelijk. Na een vlotte aanval stond Dario alleen voor de keeper en in 2e instantie maakte hij het af.
Tot aan de rust gebeurde er niet heel veel meer. LTC oogde iets gevaarlijker en voetbalde iets makkelijker, maar beide ploegen waren aan elkaar gewaagd zonder dat er grote kansen gecreëerd werden.
In de tweede helft kwamen er 4 verse krachten in, en werd Dario naar achter gehaald. Voorin vielen Herre en Onno in. Laatstgenoemde pisvlek slaagde er in een tot dan toe heel sportieve wedstrijd een stuk grimmiger te laten verlopen, waarbij aan beide kanten de irritaties soms goed zichtbaar werden.
LTC kwam vrij snel weer op voorsprong nadat er een gat in de verdediging was gevallen door vroeg balverlies en laat uitkomen van de keeper. Hierna kreeg LTC nog een aantal grote kansen op een grotere voorsprong, maar gelukkig konden de verdediging en Louis enkele malen een volgende goal voorkomen. Potetos kwam zelf ook weer meer aan voetballen wat leidde tot een mooie goal van Marnix die zijn eerste goal voor Potetos 3 maakte. Hij schoot de bal onhoudbaar en hard in het dak van de goal.
Hierna volgde een goal van Gabor die alleen op de keeper afging en beheerst binnenschoot. Vlot daarop scoorde ook Herre, die overigens goed speelde en voor de broodnodige diepgang zorgde, na een mooie aanval.
Hierna scoorde LTC weer na een iets te hard tikje terug van Eltjo die niet meer gepakt kon worden door de op het verkeerde staande Louis.
De marge was dus nog maar één, maar werd snel weer hersteld naar twee door een goal van Remi die ook allen voor de goal kwam en na lang wachten in het hoekje schoof. De buit leek binnen, maar ongeveer 3 minuten voor tijd  scoorde LTC toch nog  eenmaal nadat  Louis volledig onder de bal doorging waarna in een lege goal gekopt kon worden.
Gelukkig bleef de stand van 5-4 in het voordeel van Potetos gehandhaafd, waardoor we doorgaan naar de volgende ronde in de beker. Het was een spannende wedstrijd waarbij de tegenstander misschien wel iets beter was, maar we wel als team gespeeld hebben en iedereen een acceptabel niveau haalde.
Het sprookje van Potetos duurt voort ( met een hoofdrol voor Pinokio), en is ook nog tot in de late uurtjes gevierd in de kantine. ( Hierdoor ben ik wel enkele details vergeten, dus de volgorde van doelpuntenmakers kan in werkelijk wel iets anders zijn geweest). 

MVG

Arjan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten