zondag 14 oktober 2012

Verslag Gorecht 4 - Potetos 3

Gorecht 4 – Potetos 3  5 -7

Wedstrijd:
Over de wedstrijd valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. We hadden een nieuwe Potetos-speler in onze gelederen: Houssine. Afkomstig uit Marokko, sprak geen Nederlands, alleen Frans.  En de scheidsrechter kwam uit Togo en sprak geen woord Nederlands. Engels en een beetje Frans, daar moesten we het mee doen.


 Daarna de wedstrijd. Na tien minuten had ik al het idee dat we de drie punten mee naar huis zouden nemen. De tegenstander was erg matig. Het grootste probleem was dat we zelf deze middag ook niet erg best waren. Toch kwamen we al snel op een 2-0 voorsprong. Daarna kwam de eerste kink in de kabel. De scheidsrechter floot ineens voor een penalty voor de tegenpartij. Iedereen was verbaasd, Arjan zou zijn tegenstander hebben geduwd. Dat was de 1-2. Arjan kon zich niet over deze tegenslag heen zetten (iets met: Ik kan niet tegen onrecht oid) en moest gewisseld worden. De rest bleef redelijk doorvoetballen alhoewel het deze middag toch lastig bleek om de bal naar iemand met hetzelfde shirt te spelen. Bij rust stonden we 4-1 voor. Niks aan de hand dus. Na rust werd het niet veel beter. Gorecht begon de tweede helft met scoren, daarna Potetos, daarna Gorecht, daarna Potetos, daarna Gorecht, daarna Potetos en daarna Gorecht. Volgens mij zit ik nu op de eindstand: 5-7. Echt spannend werd het niet meer, er bleef altijd een marge van minimaal twee goals. Toch hadden we veel ruimer moeten winnen, maar we hielden zelf de tegenstander nog enigszins in de race. Niet goed gespeeld, toch drie punten. De doelpuntmakers staan al elders op de site (3 keer Dario, twee keer Chris M, Remi en Houssine).

Randzaken:
De scheids: Floot voor alles, een rare pingel, zag een handsbal van de tegenstander niet. Maar ik heb ze wel erger mee gemaakt. Heeft ook geen zin om je er druk over te maken, je verandert er toch niets aan. Gewoon accepteren en je concentreren op het voetballen.
De tegenstander: Verbaal zeer aanwezig, maar dat zijn we zelf ook vaak. De terminologie was wel iets grover dan wij gewend zijn, dat had wel iets minder gekund.  Als de scheidsrechter Nederlands had verstaan, dan had hij zeker een stuk of 10 gele kaarten voor de tegenstander kunnen trekken wegens grof taalgebruik. Nu bleef het bij twee keer geel voor de tegenstander.
De derde helft: Niks aan de hand, begon wat laat maar rond kwart voor zes stond de eerste meter weer op tafel.

RoeSt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten