woensdag 24 oktober 2012

Verslag ACV 8 - Potetos 3 (beker)


ACV 8 - Potetos 3 0-9 (beker)

Potetos 3 door naar de volgende rond na een 9-0 overwinning op ACV 8

Doelpunten: Chris M 5x, Chris F., Mark. Jeffrey en Titus

  

Aangezien in de competitie de nadruk ligt op het handhaven, is de enige prijs die nog te veroveren valt de beker. In de 2e ronde moest gespeeld worden tegen ACV8, weliswaar een 6e klasser maar toch een ronde verder gekomen en zonder puntverlies bovenaan in de competitie, een goed draaiend team dus.Vooraf was dit ook de twijfel, is het maar een 6e klasser of juist een team dat er met kop en schouders bovenuit komt en eigenlijk in een hogere klasse thuishoort.

Potetos 3 miste een aantal belangrijke spelers, en daarom werden Jeffrey en Mark uit het eerste opgeroepen aangezien het eerste vrij was. Een behoorlijk verzwakt Potetos 3, maar we moesten het er maar mee doen.

Aan het weer lag het in ieder geval niet, het was een prachtige herfstdag en werd gevoetbald op een prima veld ( echt gras!). Het veld was bovendien circa 20 meter minder lang dan de velden die we gewend zijn, iets wat zeker niet in ons nadeel zou zijn.

 

In het begin van de wedstrijd was het aftasten, en waren beide teams aan elkaar gewaagd. ACV8 had een paar snelle vleugelspelers, en hier kwam ook het eerste gevaar vandaag maar gelukkig redde Louis op een goede kopbal van ACV, de paal hielp hier een handje bij.

Na dit gevaar kwam Potetos beter in de wedstrijd. De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en kwam hier ook niet meer onder vandaan. Het regende hoekschoppen en deze zorgden voor het nodige gevaar. Het was dan ook niet toevallig dat de 1e goal uit een corner kwam, die werd ingeschoten door Mark.

Vervolgens was het één richtingsverkeer, en na een vlot lopende aanval scoorde Jeffrey uit een rebound. De 3-0 van Chris M viel wederom uit een hoekschop die hard werd ingeschoten.

Potetos creëerde  nog een aantal kansen maar de keeper en gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat er met een stand van 3-0 gerust ging worden.

In de rust bleek de Edward was gekomen om de wedstrijd te bekijken, en dat hij bereid was op de bank plaats te nemen omdat Potetos geen wissels meer had. De goed spelende Onne moest na ong. 25 minuten worden gewisseld, en werd vervangen door Wim die jeugdsentiment op mocht halen in de spits.

In de tweede helft was het concept duidelijk. Bij doeltrappen werd door de keeper de lange bal gegeven die vervolgens veelal door Wim, maar ook door Chris F en Remi werden doorgekopt zodat de snelheid van Jeffrey en met name Chris M kon worden gebruikt.

Hieruit werd in de 2e helft nog vier keer gescoord door Chris M en ook Chris F en Titus scoorden nog eenmaal. Laatstgenoemde maakte de hoge verwachtingen van de leiding waar. Titus scoorde uit een strafschop die werd gegeven nadat Wim opzichtig onderuit werd gehaald in het strafschopgebied.

ACV werd in de 2e helft volledig overklast. De verdediging stond goed, en er werd eigenlijk geen kans weggegeven. Eenmaal werd de lat geraakt door ACV, maar dit was een mislukte voorzet en rekenen we niet als kans. Het middenveld was soeverein en de aanval speelde met de verdediging van ACV en had misschien nog wel eentje mogen maken om de dubbele cijfers te halen. Misschien misten ze ook met opzet om zo Remi de kans te geven om de 10-0 te maken, maar oog in oog met de keeper werd dit kleine kansje om zeep geholpen.

Al met al een lekkere voetbalmiddag waarbij iedereen naar mijn mening goed speelde, Chris van Meerveld terecht werd uitgeroepen tot man of the match en de volgende ronde van de beker werd bereikt zodat de iedereen een dagje minder bij zijn vrouw op de bank hoeft te zitten.

 

Arjan ( die niet is gaan trainen zodat hij dit verslag kon schrijven)

3 opmerkingen:

 1. daarom werden Jeffrey en Mark uit het eerste opgeroepen aangezien het eerste vrij was.

  Sportief hoor en mag dat wel om mensen vanuit A-categorie te laten meespelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker volwassen om met eerste spelers tegen een 6e klasse te gaan spelen.
  Ach de competitie is nog lang voor jullie en aan het einde zullen we wel zien of het 3e in deze klasse mag blijven spelen. Tip; stel je staat twee wedstrijd voor het einde laatste kun je altijd nog het 1e elftal opstellen.
  Kortom een team met karakter,doorzettingsvermogen en volwassen uitstaling.

  Succes in de competitie :(:(:(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 27 oktober niet gespeeld?? O, ik zie het al. Te weinig spelers. Kun je toch lenen van het eerste.

  BeantwoordenVerwijderen