woensdag 19 september 2012

verslag Potetos 3 - Groen Geel 4

Potetos 3 - Groen Geel 4: 0-10
Eindelijk weer wat zuurstof in de lucht en de weelde van een grote selectie, dat moest een succes worden! Enkele jaren geleden speelde het gros van de Groen Gelen bij Velocitas en behaalden zij het kampioenschap in de reserve 5e klasse. Potetos werd 2e, om de 2 jaar daarna 2 keer kampioen te worden. Vorig jaar 3-1 verlies uit, in een wedstrijd waarin we de onderliggende partij waren, maar met een beetje geluk een punt hadden kunnen halen. Thuis een kansloze nederlaag, waarbij de klasse van de spits ons stevig de kop kostte. Met andere woorden, een tegenstander die we kennen. Dat moest wel een voordeel zijn, waarmee we een tactisch plan konden smeden om de eerste 3 punten op sportpark het Noorden te houden. Voor de leiding niet onbelangrijk, want de druk na 1 verloren wedstrijd bij CSVH had inmiddels al een aardige hoogte bereikt.

 
De opstelling:
Doel: Louis
Verdediging: Eltjo, Roelof, Wim, Jacco
Middenveld: Marnix, Chris F, Remi, Eric
Aanval: Onno, Wilfred
Wissel: Aafko (volgens eigen verklaring 6 minuten grensrechter), Dennis (5e), Dario en in de 2e helft voegde Arjan zich na zijn werk ook bij het elftal (klasse!)
Scheidsrechter: Titus
Voordat de wedstrijd begon, sprak de scheidsrechter een woord over het overlijden van de aimabele oud-trainer Tonnie Kaffan, die afgelopen week helaas overleed. Veel spelers van het 3e hebben onder hem getraind of gespeeld en hebben warme gevoelens voor de man, die na zijn trainerscarrière trouw supporter bleef van Potetos. Een minuut stilte als eerbetoon volgde.
Opvallend was overigens de strakke kledij van de scheidsrechter. Tijden van Ignace van Swieten en John Blankenstein herleefden. Mogelijk leidde dit de spits van GG in het begin van de wedstrijd nog wat af, want de eerste 10 minuten werden door hem enorme kansen gemist. Wel werd meteen duidelijk dat Potetos ook deze middag zijn handen vol zou hebben aan deze man. Potetos had het verdedigend moeilijk, maar voetbalde bij momenten zelf verzorgd, wat leidde tot enkele mogelijkheden. Op het moment dat we wat meer in de wedstrijd zaten, kregen we de tegendoelpunten snel om de oren. Een teleurstelling, want onmogelijk om van terug te komen.
Desondanks kwam Potetos vol goede moed het veld op voor de 2e helft. In de eerste helft waren Eric en zijn vervanger Dennis reeds geblesseerd uitgevallen en vervangen door Dario. Ook Aafko (voor Onno, die zijn fluit ter hand nam) en Arjan (voor Jacco) kwamen het veld in. Het werd maar weer eens duidelijk dat met het groeien der jaren een brede selectie gewenst is. De 2e helft werd er een om snel te vergeten. Nog 7 doelpunten in ons mandje en, ondanks verscheidene kansen, geen doelpunt weten te maken. Na de wedstrijd verschillende geluiden over inzet, mentaliteit en tactiek. Als leider ben ik van mening dat we ons niet (op een enkel moment na) hebben laten verleiden tot onderlinge wrijvingen en bleven we strijden voor een maximaal resultaat. Dit is helaas ook wel eens anders geweest. We waren simpelweg niet opgewassen tegen de opponent. Toen GG ook nog probeerde de derde helft te winnen, was de maat vol. Dit lieten we niet over onze kant gaan! Om 18.30 taaiden de gasten dan ook af. Een goede, gezellige ploeg, waarvan we mogen hopen dat zij dit jaar wel promotie naar de reserve derde klasse zullen afdwingen. In ieder geval, wanneer het Potetos 3 lukt om zich te handhaven…  
Chris F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten