donderdag 29 maart 2012

Verslag van de wedstrijd Potetos 2 - The Knickerbockers 11 5-4

Heren Potetos voetballers, mijn excuses voor het late moment van verstrekken van het verslag. De euforie van de overwinning van Ajax op PSV heeft lang nagegalmd. Als Dries Mertens bij Ajax had gespeeld zou de fameuze uitspraak “dit is de kampioenswedstrijd” waarschijnlijk zijn gedaan.Enfin, de leiders hadden een mooie zaterdag middag uitgekozen, een prima tijdstip: 12.15, een scheids met kaarten in de zak en de sterkst mogelijke opstelling. En dat laatste bleek uiteindelijk ook: Soepel combinatievoetbal leidend tot grote kansen en een achter de feiten aanlopend TKB. Evenwel was Potetos niet bij machte te scoren en TKB wel. Geheel tegen de verhouding in en geflatteerd liep TKB zelfs uit naar 0-2.

Dit noopte de drie leiders maar eens te gaan staan ofwel een eerste aanzet geven tot het, afgezien van Harry, wellicht wel gaan warmlopen. Zoals verwacht en als reactie op het hiermee getoonde leiderschap werd vervolgens het goede spel omgezet in waar het in voetbal om gaat en dat is doelpunten maken! Willy de 1-2 via een droog ingeschoten strafschop, Remy de gelijkmaker knap met hoofd uit een corner (al was hij amper te missen) en Aafko de winnende treffer van de eerste helft uiterst cool met een intikker na knap voorbereidend werk van Chris v M.

Dit succesvolle stukje leiderschap gaf dermate veel zelfvertrouwen op basis waarvan de trainingspakken van deze heren uit zijn gegaan en zij zichzelf een plek in het elftal gunden. Dat was gelijk het einde van het goede leiderschap. Gevoetbald werd er niet meer door Potetos ook niet na de 4-2 uit een counter via Chris v M. Sterker nog TKB bleef druk zetten en kwam na de 3-4 zelfs op 4-4 na een slecht gemetselde Potetos muur. Gelukkig kon Willy, na een scherp stukje scheidsrechterwerk van Onno, de 5-4 binnenleggen wederom via een strafschop.

Enkele conclusies: alles gewonnen na de winterstop in wedstrijden zonder Roelof en Arjen. Wederom minimaal drie doelpunten. Edward helaas verloren en Jacco beloond na zijn doelpunt vorige week met een functie dicht tegen de leiders aan, door onwetenden ook wel bestempeld als een rol voor minder bedeelden.

1 prognose: Mertens speelt het eerste jaar geen kampioenswedstrijd!

Jacco, Ik heb je nog een overdracht beloofd: zaterdag doe ik het nog 1 keer voor en als je het dan nog niet snapt schrijf ik het voor je op.

Met vriendelijke groet,


Eric Bos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten