zaterdag 17 maart 2012

Verslag van de wedstrijd Dio Groningen 2 - Potetos 2

Geen verslag van de wedstrijd van het roemruchte Potetos 2 dit keer. Maar wat dan wel? Dit keer een ode. En wat is dan een ode? Een ode is een verhaal ter ere van iets of iemand. Eigenlijk een lofzang voor een legendarische prestatie.
Naar horen zeggen hebben we er ruim twaalf jaar op moeten wachten. Maar vandaag was het dan eindelijk zo ver. Deze eigenlijk pertinent ondergewaardeerde speler van Potetos 2. Altijd aanwezig, altijd inzet, altijd in de schaduw van de sterren van het elftal, altijd goed voor een uitstekende derde helft. Kortom: de ideale speler voor iedere coach. Bescheiden, maar toch altijd van toegevoegde waarde.

Maar soms, zij het zelden, stijgen zelfs dit soort spelers boven zichzelf uit. Met een staaltje onverwachte sublieme techniek. Een staaltje techniek waardoor je in één keer heimwee krijgt naar spelers als Redondo, Van Basten en Van Loen. Een staaltje techniek waar de besten ter wereld, waaronder Messi, Xavi, Van Persie en Ronaldo van beginnen te watertanden.

Deze goal wordt bijgeschreven in de geschiedenis van Potetos 2 als de leepste goal aller tijden. Zeer nonchalant maar zeer bewust.

Daarom heeft dit verslag de titel: Ode aan Jacco.

Alleen jammer dat het nog geen 10 seconden duurde voordat deze speler alles teniet deed met de volgende dodelijke opmerking: het is pas de eerste helft en dit was pas de eerste van vandaag.

Tsjah, dan ben ik zelfs ik met stomheid geslagen............

Eltjo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten