zondag 13 november 2011

Verslag van de wedstrijd Potetos 2 - The Knickerbockers 13 3-2

Potetos 2 – The Knickerbockers 13 3-2
Het mooiste geluid van deze zonovergoten zaterdagmiddag in november van het jaar 2011 was uiteindelijk het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Kooy uit Groningen: Potetos 2 kon weer drie heerlijke winstpunten toevoegen aan haar nog wat smalle collectie en zich weer iets steviger nestelen in het zo fel begeerde linkerrijtje. Dit ging echter allemaal niet zonder slag of stoot. Al na vijf minuten lag de bal in het verkeerde netje, nadat de overigens uitstekend leidende scheids niets anders kon doen dan een onbedoelde, maar spelbelemmerende, handsbal van onze laatste man Titus te bestraffen met een directe vrije schop voor TKB in ons strafschopgebied: 0-1. Net als in de vorige wedstrijden, vorige week tegen Be Kwak kwamen we al na 15 seconden met 1-0 achter, heeft dit ook te maken met te slap aan de wedstrijd beginnen, ondanks dat we juist zeggen dat we er vanaf het begin fel in zullen kletsen. Voor we het weten staan we te vaak direct met 1-0 achter, en kunnen we weer beginnen aan een inhaalrace. Het is zaak wakker aan onze wedstrijden te beginnen, meteen vanaf de aftrap en vanaf volgende week!
Gelukkig pakten we het spel daarna goed op, gingen we steviger en mannelijker de duels in en dat resulteerde in een aantal kansen, die er helaas nog niet in gingen. Tussendoor had de ervaren ref op goed anticiperend buitenspelvlagappél van dienstdoend assistent-scheidsrechter Postma terecht de anders onreglementaire 0-2 afgekeurd. Zo´n kwartier voor rust viel dan toch eindelijk de verdiende 1-1. Na een enigszins verkeerd geraakte corner van aanvoerder Chris F. werkte Wim in twee instanties, met behulp van “abfälschung” en geholpen door zijn perfecte tweebenigheid, de bal over de doellijn van de studenten: 1-1.
In de rust wachtte ons de thee en werden door de leiders drie nieuwe, verse, normaal basiskrachten ingebracht: Arjen, Remi en Eric voor Jacco, Aafko en Roelof, de laatste twee allebei enigszins aangeslagen. Wat mij betreft is daamee ook meteen de man van de wedstrijd genoemd van onze kant, nl. Jacco, want het getuigt van moed, zelfkennis, onbaatzuchtig handelen en daarmee het teambelang laten prevaleren van deze teamspeler pur sang, om jezelf in de rust aan te bieden voor een gouden wissel. Dit, omdat je nl. in de eerste helft behoorlijk zoek bent gespeeld. Nogmaals grote klasse!
Meteen na de rust kwam de ouderwetse Potetosscoringsmachine, dit seizoen af en toe toch behoorlijk haperend, weer voor even ouderwets op gang. De watervlugge en kilometersverslindende Chris M. en de oude geslepen vos Dario stonden beide aan het kanon na twee heerlijke counters, iets waar wij in goede vorm toch het patent op hebben: 2-1 en 3-1. Daarna ontstond er een soort patstelling op het veld, in plaats van dat wij vol overtuiging en met druk naar voren probeerden de drie goals verschil te maken (4-1), om de drie punten definitief in de tas te stoppen, gingen we weer wat gemakzuchtig achteroverleunen en lieten we de altijd weer jeugdige studenten te veel het iniatief. Dat ging dan ook onvermijdelijk mis toen rechtsback ``je speelt zoals je traint`` Arjen zich op de rechterverdedingingsflank enorm vergaloppeerde, volstrekt onnodig balverlies leed, en de Zernikebewoners daarmee de gelegenheid bood tot de aansluitingstreffer. Dit terwijl de Sint net koud in Maastricht is aangekomen. Daarna werd het nog behoorlijk spannend voor onze eigen goal, maar mede dankzij knap keeperswerk van stand-in Richard, onze echte keeper Dave heeft iets in zijn enkel gebroken (Dave: veel sterkte), bleef het bij de verdiende 3-2 overwinning voor Potetos. Met 4 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 nederlagen, en de laatste 6 wedstrijden ongeslagen, staan we nu weer een beetje op de plek waar we ook horen te staan. De doelstelling voor dit seizoen, laten we het met z’n allen gezellig houden en we willen absoluut geen kampioen worden want we willen niet (meer) promoveren, zal zeker worden gehaald. Bovendien halen onze leiders, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (zie hierna), in tegenstelling tot eerdere verwachtingen, na een desastreus seizoensbegin, naar alle waarschijnlijkheid, de komende Kerst.
Tot slot nog even wat statistische gegevens voor Potetos 2 van deze wedstrijd (vrij naar en met dank aan Diederik Stapel):
Percentage balbezitPotetos 251%
Aantal schoten op doelPotetos 213
Aantal goalsPotetos 2 3
Meeste balcontactenChris M103
Meeste aantal kilometers gelopenChris M12, 34 km
Hoogst gemeten snelheidChris M35,3 km/u
Meeste duels gewonnenSebastiaan47
Bruto speeltijd 90, 7 minuten
Netto speeltijd 68, 3 minuten
Netto biertijd na wedstrijd Potetos 237,5 uur
Totale hoeveelheid bier gedronken na wedstrijdPotetos 252,6 liter
Gerealiseerde omzet/netto marge Potetos 2361/248 euro
Meeste bier na afloop gedronkenAafko/Wim4,8 liter
Meeste SchwalbesEric1
Aantal strafcornersEltjo3
Aantal gele kaarten0
Aantal rode kaarten0
Aantal toeschouwers16
Hoogst geproduceerde geluidsterkteRoelof121 Db
Aantal spelersvrouwen achter de barPotetos 24
Kans dat leiders de Kerst halen (2011)Titus, Chris F91%
Kans dat leiders de Kerst halen (2012)Titus, Chris F67%


Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten