dinsdag 8 november 2011

Verslag van de wedstrijd Be Quick 2 - Potetos 2 6-6

Be Quick 2 - Potetos 2 6-6

De vorige wedstrijd tegen GVAV heb ik laten schieten omdat we op papier meer dan genoeg spelers hadden. Het leuke van de training op de woensdag daaropvolgend is dat je dan de verhalen hoort over de dingen die je van die dag gemist hebt. Zo kwam mij ter ore dat een speler, die in de wedstrijd al slalommend iedere tegenstander kon ontwijken, 's avonds een stilstaande boom tegenkwam die een onoverkomelijke horde bleek te zijn. Met alle gevolgen van dien voor ego en mobieltje. 


Ook de opkomst voor de wedstrijd tegen Be Quick mocht er zijn, 15 ferme en stoere knapen hongerig naar bal en gras. De aangewezen wissels hielden daarbij met de precisie van een atoomklok de tijd in de gaten, te laat zou namelijk een verplichte wisselbeurt opleveren. Helaas voor deze wissels, zelfs notoire te laatkomers waren op tijd binnen.
In een aantal eerdere wedstrijden waren we, laat ik het mild zeggen,erg voorzichtig uit de startblokken gekomen. We hadden ons daarom voorgenomen deze wedstrijd scherp te starten. Helaas dacht Be Quick er hetzelfde over en deden ze hun naam eer aan. Binnen 20 seconden mochten we zelf aftrappen omdat de bal in ons netje lag: gemist hakje, te ruime dekking en een goede voorzet, eindresultaat daarom 1-0 achter . Na 20 minuten was er van onze goede voornemens niets meer over en stonden we zelfs 3-1 achter. Gelukkig hadden we Chris M die het op zijn heupen had, hij persoonlijk zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde en dat wij met een 4-3 voorsprong de kleedkamer in mochten. Chris, ik weet niet wat je vrijdagavond gedaan hebt (of juist niet), maar het heeft wel gewerkt.
Na de thee en de gebruikelijke wissels stapten we dus weer vol vertrouwen het veld op. Nadat Willy en Chris (voor mijn gevoel) de bal 36 x aan elkaar toespeelden in de "16" van Be Quick, besloot Chris dat hij dan toch maar op doel moest schieten. Zijn 4e van de dag en een geruststellende voorsprong, 5-3. Normaal gesproken zit de wedstrijd er dan op en gooit de tegenstander de handdoek in de ring. Dit had echter niemand aan de spelers van Be Quick gemeld, en de 5-3 was voor hen het signaal om er nog een schep bovenop te gooien. Wij kwamen er niet meer uit en dat was vragen om moeilijkheden, voordat we het wisten stond het 5-5 en was er van onze voorsprong niets meer over. Noodgedwongen moesten we onze keeper wisselen (ik hoop dat de blessure meevalt Dave) en werd het door een onhoudbaar schot zelfs 6-5. Feestvierende tegenstanders werkt bij ons echter als een rode doek op een stier. In blessuretijd kon Remi met een laatste krachtsinspanning de bal bij de tweede paal inschieten en konden we gelukkig nog een punt meenemen vanaf de Esserberg.
Jacco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten