zondag 20 maart 2011

Verslag van de wedstrijd Potetos 2 - Gorecht 2

Potetos 2- Gorecht 2 uitslag 5-2

Vanwege de vervroeging van de wedstrijd naar 12 uur de wekker moeten zetten.  Geen tijdstip voor een voetballer overigens, aangezien de pasta dan al voor 9 uur verorberd moet zijn (volgens de kenners). Wakker geworden, de dikke mist hing  nog in Groningen. De zicht was minder dan 100 meter, toch zorgde de zon er uiteindelijk voor dat er om half 11 de contouren van de stad weer duidelijk zichtbaar waren. Een omen voor de komende wedstrijd tegen Gorecht?Op het sportpark aangekomen bleek dat wij niet de enige waren die er vroeg bij waren. Onder het genot van de koffie en de verhalen over wat er vrijdagavond allemaal uitgespookt was, konden wij zittend in het zonnetje genieten van de warming-up van de tegenstanders. Het doet je toch altijd weer deugd als de tegenstander vindt dat je tegen ons een degelijke voorbereiding nodig hebt. Wat natuurlijk wel klopt gezien ons speltempo.
Hup de kleedkamer in met zijn allen. Peptalk van Harry, aanpassingen op het laatste moment vanwege blessure en ziek/zwak/misselijk en een plaats in de basis. En als uitsmijter  een niet verwachte scheids met snor. Let the game begin.
De wedstrijd begon zoals we de laatste tijd gewend zijn om te starten, als een ouderwetse diesel in de vrieskou zonder voor te gloeien.  Gelukkig kon Gorecht naast een portie ordinair rennen niet veel extra laten zien. Toch kwamen zij op 1-0 voor nadat een corner (als het dat was, maar goed de scheids wees naar de cornervlag) niet goed werd weggewerkt. Daarna bleek dat het vroege tijdstip ook voor een Gorechtspeler zijn tol begon te eisen, een woest schot van Willy werd keurig met de arm verwerkt. Penalty voor Willy, uiteraard 1-1 en op naar de thee.
In de rust werd duidelijk wat al die jaren van studie ons heeft opgeleverd. Door messcherpe analyse van de eerste helft werd ons tactisch concept aangepast:  we gaan het speelveld korter maken. Briljant in zijn eenvoud en het enige twistpunt was de plek waar we dat zouden doen, ook daar werd in no-time overeenstemming bereikt.
Dit nieuwe concept bleek al snel vruchten af te werken, we konden meer druk zetten en Gorecht zat minder in hun spel. Overtreding op Onno in de 16, indirecte vrije trap voor Willy en  uiteraard 2-1. Vlak daarna zat de wedstrijd voor de schrijver erop en als eerste actie kon ik de wedstrijdbal uit de sloot halen. Hoe Gorecht de 2-2 maakte kan ik daarom niet melden, ach mijn vader zei altijd: mooi is ie niet maar we tellen hem wel.
Met de natte bal nog in mijn handen ontspon er voor mijn ogen een tafereel die je als voetballer zelden ziet maar die naderhand een gezonde grijns op je gezicht tovert. Harry wilde wisselen. In de veronderstelling dat dit onze 4e wissel was, maakte de leider van Gorecht hiervan gewag bij de scheidsrechter. Hij had alles genoteerd: " nummer 2, 14 en nog eentje" waren gewisseld. Gelukkig klopte de administratie van de scheidsrechter wel en konden we, inclusief wissel, weer verder. Deze hele consternatie had er echter wel voor gezorgd dat Gorecht compleet uit de wedstrijd was. Ruw spel, gele kaarten en 2 x Dario op scherp, dus 4-2 voor. Naderhand heb ik begrepen dat een van die twee goals zo bijzonder was dat ik er hier nog even iets over moet melden: hij scoorde hem met links. Wedstrijd daarna op slot, Chris vindt zijn doeltreffendheid terug en dus 5-2. Zon, derde helft en een biertje.
Wat heeft de wedstrijd naast 3 punten nog meer opgeleverd. De nieuwe sokken beginnen nu goed te passen en zijn minder glad, de kans op rondvliegende schoenen is dus aanmerkelijk afgenomen.  Sommige scheidsrechters zie je liever met een fluit dan met een microfoon, in beide gevallen duurt het ook ongeveer 90 minuten.
  Jacco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten