zondag 27 maart 2011

Verslag van de wedstrijd Lycurgus 4 -Potetos 2

Na maandenlang in alle stilte keihard te hebben gewerkt aan mijn comeback was het vandaag dan zover. In de uitwedstrijd tegen Lycurgus 4 mocht ik het weer eens proberen. Eerst nog even snel 3 broodjes knakworst naar binnen werken en een kop koffie (bedankt Wilfred) er achteraan en toen kon de mars naar de kleedkamer aanvangen.Ondanks de grote (papieren) selectie waren we vandaag met 12 min of meer fitte spelers. De een had last van de avond ervoor de ander had last van allerlei pijntjes en ondergetekende was fit voor 1 helft. Hierdoor was de opstelling op weg naar de kleedkamer eigenlijk al bekend maar Harry deed het nog even dunnetjes over: Wim staat wissel en de rest weet nu zijn positie.

doel: Dave
achter: Jacco, Titus (voor vrienden Tinus de Grote), Sebastiaan en Edward
middenveld: Jan, Chris F, Remi en Chris M
voor: Dario en Wilfred

In tegenstelling tot de tegenstander nog snel even een korte warming-up doen en de wedstrijd kon beginnen. Lycurgus 4 bleek een zeer fitte en fysiek sterke ploeg die ook nog eens goed kon voetballen. Na ongeveer 10 minuten spelen maakte Sebastiaan volgens de scheidsrechter (deze beste man had bij het aanschaffen van zijn bril meer geld moeten uitgeven aan goeie brillenglazen en minder voor het design want hij zag deze middag veel dingen "anders") een overtreding op de rand van ons strafschop gebied. De vrije trap werd hard langs onze muur (stond deze wel goed??) geschoten en Dave was kansloos: 1-0 achter. Even later viel Jan geblesseerd uit, kwam Lycurgus op 2-0 en in mijn beleving hebben we vanaf dat moment achter de feiten aangelopen.
Er volgde wel een periode waarin wij meer/beter gingen voetballen. In plaats van de "lange bal" werd meer de combinatie gezocht. Tijdens deze goeie periode scoorde Wilfred de aansluitingstreffer en even hadden we het idee dat we weer terug in de wedstrijd waren. Een makkelijk gegeven strafschop vlak voor rust betekende een 3-1 ruststand maar ook het besef dat we vandaag geen punten zouden meenemen.

In de rust werd nog even gezellig door gebabbeld over hoe nu de dekking achterin moest worden geregeld en wie welke taak daarbij had. Het is mooi om te zien dat ondanks de soms grote tegenstellingen over de wijze van voetballen Potetos 2 wel in staat is om in het veld er als een team te staan. In de 2e helft werd al snel de 4-1 gescoord en daarmee was de wedstrijd echt gespeeld. Lycurgus 4 miste vele kansen op een grotere voorsprong maar wij hebben Dario en die heeft niet zoveel kansen nodig, 4-2.

Met het nodige geluk en een enorme dosis doorzettingsvermogen bleef het tot aan de 80-ste minuut 4-2. Harry stuurde Sebastiaan naar voren om toch nog wat te proberen. Helaas pakte het verkeerd uit want Lycurgus scoorde heel snel de 5-2. Vervolgens lieten we het lopen en werd de eindstand bepaalt op 8-2. Het is beslist geen schande dat we van Lycurgus 4 hebben verloren alleen jammer dat we het in de laatste 10 minuten zo hebben laten lopen.
Na lange tijd weer eens een wedstrijd gespeeld en nog wel de hele wedstrijd. Ondanks de nederlaag heb ik er van genoten. Door een bericht op ons forum werd ik even in verleiding gebracht om wat meer details over de wedstrijd te vermelden (bv wie veroorzaakte de penalty's) maar volgens mij heeft de persoon in kwestie al voldoende aandacht gehad.


Edward

Geen opmerkingen:

Een reactie posten