donderdag 9 september 2010

Verslag van de wedstrijd Potetos 2 - Lycurgus 6

08-09-10


Potetos 2 - Lycurgus 6

Aanwezig: op doel johan/ verdediging, titus, sebastiaan, eric, tjeerd/ middenveld, remi, andries, raymond, willem/ aanval, wil, dario/ wissels,richard, edward/ leiding, harry, scheidsrechter onno.

Het was een wedstrijd waar de koppositie op het spel stond. Lycurgus had zaterdag nl ook gewonnen. Na een zeer STROEVE 1e wedstrijd was het kunstgras weer de ideale mat om te zien of dat we het dit jaar heel zwaar gaan krijgen, of dat we het nivo wel aankunnen. Vier mensen die er zaterdag nog wel waren, ontbraken vandaag. Chris F(vakantie), Aafko(werk) Henk-jan en wouter (geblesseerd). De toss weer eens verloren, de scheids had weer eens geen muntje mee. Zij wonnen de toss en kozen de aftrap, wat dus niet de juiste procedure is, want je hoort dan een kant te kiezen. Maar ja, tis niet anders.


Na 1 minuut was het al duidelijk, het oude potetos was weer terug. Geduld, scherpte,inzet en combinaties om van te smullen. De tegenstander wist niet wat hun overkwam.

We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd, en de tegenstander had maar heel weinig in te brengen. De 1e goal viel dan ook na wat combinaties, uiteindelijk kwam de bal bij andries, en nou komt het : raymond vroeg om de bal in de 16 m EN ANDRIES GAF HEM AF, die was wel op ongeveer op anderhalve meter hoogte, maar raymond probeerde met een volley, of iets wat er op moest lijken, binnen te schieten, alleen de keeper blokeerde de bal, maar had hem niet klem. Al spartelend op de grond krijgt raymond er toch een been tegenaan en schiet hem netjes binnen.1-0

Later kregen we een vrije trap op 23,45 m van het doel iets aan de linkerkant. 10 man nemen zo een bal niet, dus dan blijft wilfred over. Ach, laat die jongen dan maar gewoon schieten, het blijkt dat ie het best aardig doet (zaterdag wilde het niet echt lukken met schieten). De goal die hij maakte was een 9.876 waard. Volgens de jury was hij hard genoeg, op een plek waar geen keeper bij kan, bijna kruising. Alleen was die bal wel zo goed als het eruit zag. NEE NEE NEE!!!!!!! In de wandelgangen kwam de waarheid al snel boven. De bal werd niet op de goede manier geraakt, en het lichaam hing zo ver achteruit dat zijn kruin bijna het gras raakte. Maar toch een knappe goal. Even later schoot hij nog een keer van buiten de 16, die was technisch wel goed uitgevoerd, en dan raakt hij gewoon de lat. Maar na zo een doelpunt vergeet je eigenlijk hoe het 3e doelpunt ging, dario maakte hem.

In de rust was er weinig te zeggen, alleen dat het voetbal van de 1e helft veel energie heeft gekost en dat we daar wel voor moesten oppassen.

Vlak na rust kreeg lycurgus een hoekschop die niet goed verwerkt werd, en met enig geluk voor de voeten van een tegenstander kwam 3-1


In de 2e helft was het duidelijk dat zij de middenveldders meer onder druk zette, en kort in de dekking stonden. Daardoor werd het combineren lastiger. Maar uit een hoekschop kopte dario knap binnen. Vlak voor tijd punterde raymond na een fraaie combinatie de 5-1 binnen. Opmerking van raymond na de wedstrijd was dan ook, je kan wel inspelen maar als je hem niet terug krijgt schiet het niet op.

Het was duidelijk dat er weer spelvreugd was, hierdoor zie je ook meteen dat het voetbal beter wordt.

Al met al was het een lekkere wedstrijd tegen een zeer sportieve ploeg. Je zag ook duidelijk dat de scheidsrechter probeerde zijn best te doen. Het in de weg lopen van de mid mitters is volkomen gelukt, zoals altijd.

REMI

1 opmerking: